Dissabte, 15 març 2025
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALAlumnes de la UIC estudien l’accessibilitat del transport públic de Barcelona com...

Alumnes de la UIC estudien l’accessibilitat del transport públic de Barcelona com a model d’inclusió

Estudiants del postgrau d’accessibilitat i disseny universal de la UIC visiten Barcelona per conèixer les mesures d’accessibilitat de TMB, destacant la seva missió d'inclusió per a persones amb discapacitat

alumnes UIC accessibilitat transport públic barcelona model inclusió
Benvinguda als alumnes de postgrau de la UIC // Foto: M.A. Cuartero (TMB)

Una trentena d’alumnes del postgrau d’accessibilitat i disseny universal de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) han visitat Barcelona aquesta setmana per conèixer el model d’accessibilitat de la ciutat. La visita forma part del 13è aniversari d’aquests estudis de postgrau i ha inclòs diverses activitats amb un enfocament especial en les polítiques d’accessibilitat i inclusió aplicades al transport públic gestionat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Els alumnes, provinents de diferents països i regions d’Espanya, van ser rebuts pel conseller delegat de TMB, Xavier Flores. En el seu discurs de benvinguda, Flores va expressar el seu orgull pel fet que el postgrau hagi valorat les polítiques d’accessibilitat de TMB, incloent aquesta visita en el seu programa.

Durant la visita, els alumnes van assistir a una sèrie de xerrades impartides per tècnics del departament d’accessibilitat de TMB, entre ells, Raül Casas, Ana María Vieitez i Rafael Reyes. Les exposicions van posar èmfasi en la missió del departament, que busca millorar les condicions de desplaçament per a totes les persones, independentment de les seves capacitats físiques, sensorials o de comunicació.

- PUBLICITAT -

Raül Casas va destacar que “cada usuari compta amb diferents capacitats i possibilitats per comunicar-se i desplaçar-se, però el seu dret a la mobilitat és universal.” Va explicar el pla director d’accessibilitat universal de TMB, mentre que Ana María Vieitez va detallar l’organització del departament i el codi operatiu que guia les seves accions. Aquest codi assegura que TMB compleixi amb les normatives d’accessibilitat de Catalunya i promou l’excel·lència en aquest àmbit.

Rafael Reyes va concloure la sessió formativa abordant els desafiaments d’accessibilitat que presenta una ciutat com Barcelona. Va parlar sobre iniciatives com el nou mapa tàctil per a persones cegues o amb discapacitat visual, presentat el passat mes de febrer en col·laboració amb ONCE Catalunya.

Després de les exposicions, els alumnes van visitar el centre de control de busos de TMB, on van conèixer els elements clau de la gestió de la xarxa d’autobusos de la ciutat. També van tenir l’oportunitat d’explorar un autobús articulat equipat amb elements d’accessibilitat i una maqueta del nou model de metro, amb especial atenció als aspectes d’accessibilitat incorporats.

La visita va concloure amb una ronda de valoracions i preguntes a l’aula de formació, on els alumnes van expressar la seva gratitud per la implicació de TMB en proporcionar una experiència educativa rica en l’àmbit de l’accessibilitat universal. Aquesta visita no només va enriquir els coneixements dels estudiants, sinó que també va reafirmar el compromís de TMB amb la inclusió i l’accessibilitat per a tots els usuaris, destacant com a model d’integració i respecte per la diversitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES