Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciDiscapacitatAlthaia i Ampans formaran més de 500 professionals en l’abordatge dels trastorns...

Althaia i Ampans formaran més de 500 professionals en l’abordatge dels trastorns de conducta en persones amb discapacitat intel·lectual

En el marc del 6è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta que se celebrarà el pròxim 21 d’abril a Manresa

Congrés Conducta Ramon Novell
El doctor Ramon Novell durant una edició anterior del congrés // Foto: Ampans

Ampans i Althaia, amb la participació de la Càtedra de Salut Mental de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Althaia, reuniran 250 professionals de forma presencial i 325 amb accés restringit en modalitat virtual, al 6è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta, que se celebrarà a Manresa el 21 d’abril, amb l’objectiu d’ajudar a identificar les necessitats de salut mental i conducta de les persones amb discapacitat intel·lectual d’elevada complexitat mitjançant teràpies psicològiques.

En la que serà la sisena edició del Congrés sobre alteracions de conducta, s’aportarà coneixement  i estratègies  per aplicar en l’àmbit de les conductes complexes, amb l’objectiu que les persones amb discapacitat intel·lectual millorin la seva qualitat de vida i presentin una bona conducta adaptativa.

anunci guies d'arrel

Ponents de reconegut prestigi internacional

El Congrés, organitzat de forma conjunta per les fundacions Althaia i Ampans i la participació de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC i Althaia, torna a portar a la capital del Bages els principals referents internacionals en l’abordatge de conducta i discapacitat intel·lectual. La doctora Biza Stenfert Kroeseque, professora de la Universitat de Birmingham, obrirà les ponències parlant sobre Teràpia cognitiva conductual per a persones amb discapacitat intel·lectual i com fer ajustos raonables en les intervencions.

La Sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa acollirà les diverses ponències que configuren el programa, i que també comptarà amb el psicòleg clínic Nick Gore, professor titular de la Universitat Tizard Center de Kent, Canterbury (Anglaterra). El seu treball se centra en la intervenció primerenca i el desenvolupament d’un marc de suport de conducta positiva.

Compartiran programa, Susanna Esteva Castillo,  doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona en Neuropsicologia del trastorn del desenvolupament intel·lectual;  Laura Garrido, llicenciada en Psicologia per la Universitat de les Illes Balears i Màster Oficial en Psicologia General Sanitària per la VIU-Universitat Internacional de València; Jane Farr, presidenta de la NADD (Associació Nacional de Diagnosi Dual); i John Rose, psicòleg clínic que treballa en un projecte d’investigació que examina l’eficàcia de la dessensibilització, el processament dels moviments oculars i la reducció  de medicaments psicotròpics en persones amb discapacitat intel·lectual. 

Finalment, el doctor Ramon Novell, Llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en psiquiatria, que ha desenvolupat el seu treball assistencial en el camp de la psiquiatria general en persones adultes, en la psicogeriatria i la psiquiatria de les persones amb discapacitat intel·lectual, tancarà el programa del Congrés parlant del Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) i Conducta.

Aliança estratègica 

Amb l’objectiu de millorar la salut mental i les alteracions de conducta de les persones amb discapacitat intel·lectual, afavorir la seva autonomia i la seva qualitat de vida, Ampans i Althaia compten, des de fa anys, amb una aliança estratègica que els permet treballar de manera coordinada i integral en l’atenció, la investigació i la docència. 

El treball conjunt d’ambdues institucions també ha permès oferir, des de fa més de deu anys, el Postgrau en Malaltia Mental i Alteracions de la Conducta en Persones amb Discapacitat Intel·lectual.

Secció patrocinada per 
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. Caldria també fer un diàleg i compromís en persones amb trastorns mentals sense discapacitat intel.lectual però amb problemes conductuals d’alta complexitat i com la llei 8/2021 de 2 de juny enlloc d’ajudar-los (pensem que molts no reconeixen la malaltia, no volen ser tractats de forma intensa ni propera, les families i assistents queden supeditades a la voluntat de la persona) els ha deixat caminar sense supervisió malgrat hagi una sentència judicial d’assistència -tot és voluntari-, si vol caminar directes a l’abisme (endeutaments, addiccions, enganys, etc) no el podem aturar, no hi ha mecanismes legals excepte si comet algun delicte..Això és protecció, inclusió etc? La voluntarietat als tractaments fa pujar index d’assistències mèdiques (oblit prendre medicació, auto agressions, embolics i cops amb tercers..), aument sense llarisme, entre moltes altres conseqüències. Els cuidadors i els assistents sense mecanismes per redreçar la situació. Lleis fetes per acomodats a sillons que volen titulars de com la plena llibertat de decissió en tot tipus de malalts mentals els dona més vots. Cada malalt mental és un individu amb unes característiques diferents a altres, cal vestit a mida segons les circumstàncies, no un uniforme ple de forats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content