Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciDiscapacitatAls nens i adolescents amb càncer se’ls concedirà un grau de discapacitat...

Als nens i adolescents amb càncer se’ls concedirà un grau de discapacitat del 33%

nens amb càncer discapacitat 33 per cent
Els joves amb càncer tindran un grau de discapacitat del 33% des del diagnòstic // Foto: AFANOC

L’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) ha manifestat una gran satisfacció per la recent aprovació per unanimitat a la Comissió de Sanitat i Serveis Socials del Congrés dels Diputats d’una Proposició No de Llei (PNL) per la qual es concedirà una discapacitat del 33% als nens i adolescents amb càncer des del mateix moment del diagnòstic, una demanda històrica de la Federació Espanyola de Pares de NENS AMB CÀNCER.

anunci guies d'arrel

Aquesta aprovació del reconeixement del 33% permetrà als menors i als seus familiars l’accés a una sèrie d’ajudes i serveis com són: prestacions econòmiques, tractaments rehabilitadors, mitjans d’adaptació en la llar, suport educatiu o ajudes al transport, entre moltes altres a les quals ara hi tindran dret.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Davant d’aquesta aprovació, la Federació Nens amb Càncer ja ha sol·licitat una sèrie de mesures:

  1. Indicacions específiques per a la concessió de , com a mínim, un grau de discapacitat del 33%, amb caràcter revisable.
  2. Criteris homogenis a totes les Comunitats Autònomes, tant pels temps en concedir la cita de valoració i en comunicar la resolució del grau de discapacitat.
  3. Valoracions no presencials de la discapacitat en els centres de valoració, amb l’objecte d’evitar riscos dels afectats inmunodeprimits, acceptant els informes mèdics i psicològics i del treball social realitzat pels Serveis Socials o pels professionals col·legiats de les pròpies Associacions de Familiars.
  4. Concessió de la targeta provisional d’estacionament des del diagnòstic.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content