ACAPPS ressalta la importància de la detecció precoç en el Dia Internacional de l’Audició

La Federació se suma a través de FIAPAS al lema de l’OMS

cartell detecció precoç sordesa accaps
Cartell detecció precoç // Foto: Imatge cedida per FIAPAS

La Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), s’ha sumat a través de la Confederación Española de Famílias de Personas Sordas (FIAPAS), a la qual pertany, al lema proposat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per commemorar el Dia Internacional de l’Audició que es celebra el 3 de març.

El lema “Pèrdua d’audició amb la infantesa: què fer per actuar immediatament” vol cridar l’atenció sobre la importància de les polítiques i programes dirigits a la prevenció i detecció precoç de la sordesa infantil amb l’objectiu de reduir el seu impacte en el futur dels nens afectats.

BANER_300X250

FIAPAS va engegar la primera campanya de detecció precoç de la sordesa a Espanya a l’any 1990 alertant de la importància de la detecció precoç de la sordesa ja que la demora en el diagnòstic de les pèrdues auditives té un efecte negatiu i irreversible sobre el futur del nen sord. Per aquest motiu es van demanar millores sanitàries i més mitjans econòmics, tècnics i humans per al seu tractament.  

Aquella campanya va posar les bases del Programa de Detecció Precoç de la Sordesa Infantil aprovat en 2003. Des de llavors s’aplica a tot l’Estat i ha permés que el diagnòstic precoç hagi estat una variable inequívoca que, al costat d’altres, com els avenços mèdics i tecnològics i l’atenció primerenca i logopèdica especialitzada, han canviat la perspectiva educativa i social de les persones sordes.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*