ACAPPS ressalta la importància de la detecció precoç en el Dia Internacional de l’Audició

La Federació se suma a través de FIAPAS al lema de l’OMS

cartell detecció precoç sordesa accaps
Cartell detecció precoç // Foto: Imatge cedida per FIAPAS

La Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), s’ha sumat a través de la Confederación Española de Famílias de Personas Sordas (FIAPAS), a la qual pertany, al lema proposat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per commemorar el Dia Internacional de l’Audició que es celebra el 3 de març.

El lema “Pèrdua d’audició amb la infantesa: què fer per actuar immediatament” vol cridar l’atenció sobre la importància de les polítiques i programes dirigits a la prevenció i detecció precoç de la sordesa infantil amb l’objectiu de reduir el seu impacte en el futur dels nens afectats.

FIAPAS va engegar la primera campanya de detecció precoç de la sordesa a Espanya a l’any 1990 alertant de la importància de la detecció precoç de la sordesa ja que la demora en el diagnòstic de les pèrdues auditives té un efecte negatiu i irreversible sobre el futur del nen sord. Per aquest motiu es van demanar millores sanitàries i més mitjans econòmics, tècnics i humans per al seu tractament.  

Aquella campanya va posar les bases del Programa de Detecció Precoç de la Sordesa Infantil aprovat en 2003. Des de llavors s’aplica a tot l’Estat i ha permés que el diagnòstic precoç hagi estat una variable inequívoca que, al costat d’altres, com els avenços mèdics i tecnològics i l’atenció primerenca i logopèdica especialitzada, han canviat la perspectiva educativa i social de les persones sordes.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*