Dimecres, 19 gener 2022
IniciACAPPS i la comarca de l'Anoia col·laboren en l'accessibilitat de la comunicació...
Array

ACAPPS i la comarca de l’Anoia col·laboren en l’accessibilitat de la comunicació per les persones amb sordesa

Ha arribat a un acord amb 13 ajuntaments i el Consell Comarcal

bucles magnetics comarca anoia
Simbol identificatiu del bucle magnètic a l’andana d’una parada // Foto: TRAM

La Federació ACAPPS ha arribat a un acord amb 13 ajuntaments i el Consell Comarcal de l’Anoia, perquè aquestes institucions incloguin en els seus plans d’accessibilitat mesures de comunicació per a les persones amb sordesa

Amb la incorporació d’aquestes institucions de l’Anoia, el conveni de col·laboració en accessibilitat suma ja 61 ajuntaments i tres consells comarcals de tota Catalunya. 

Aquesta iniciativa a l’Anoia s’emmarca dins la campanya #NoEnsDeixisFora d’ACAPPS, l’entitat vol apropar les mesures d’accessibilitat en la comunicació per a les persones sordes a ajuntaments i consells comarcals. 

La comunicació és una necessitat bàsica i indispensable per a la inclusió educativa, laboral, social i cultural dels infants, joves i persones adultes amb sordesa. Les mesures per garantir aquesta accessibilitat en la comunicació són: 

Subtitulació. Malgrat portar audiòfons i/o implants coclears, necessiten suports per accedir a  tota la informació d’una reunió, d’una conferència o d’una formació. La subtitulació és la mesura d’accessibilitat universal per a tot el col·lectiu de persones amb discapacitat i/o pèrdua auditiva. 

Bucles magnètics en punts d’atenció ciutadana i espais municipals on es realitzen actes públics. el missatge de la persona que atén al ciutadà/na, arribarà amb nitidesa i claredat a la persona amb pèrdua auditiva que porta audiòfon i/o implant coclear. 

El Servei d’Accessibilitat a la Comunicació d’ACAPPS ofereix: 

Subtitulació en directe especialitzada de videoconferències i/o actes a distància. El missatge arriba a totes les persones amb pèrdua auditiva i , al marge de la qualitat en la connexió, arriba a tothom. 

Subtitulació en directe de qualsevol tipus d’esdeveniment presencial. Plens municipals, pregons de festa major, xerrades, lliurament de premis, actes populars… Tots els missatges orals subtitulats en pantalla. El missatge arriba a totes les persones amb pèrdua auditiva. A més, en grans esdeveniments, al marge d’on estigui la persona o de la qualitat del so de la trobada, el missatge arriba a tothom.   

També assessoren en la instal·lació de bucles magnètics en espais d’atenció al públic on s’hagi posat una mampara de protecció. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content