Dimarts, 30 abril 2024
spot_img
IniciCULTURAL’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà a Sabadell els concerts de cloenda de...

L’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà a Sabadell els concerts de cloenda de “Mosaico de Sonidos”

sabadell concerts cloenda projecte mosaico de sonidos
Persones amb discapacitat intel·lectual estan integrades dins de l’orquestra// Foto: Dincat

Sabadell acollirà els propers 24 i 25 de març dos concerts de l’Orquestra Simfònica del Vallès que serviran com a cloenda del projecte “Mosaico de Sonidos”, un projecte social impulsat per l’AEOS, Plena InclusiónFundació BBVA que ha unit durant un any 14 orquestres simfòniques i 228 persones amb discapacitat intel·lectual per interpretar conjuntament una obra que s’estrena en temporada. A Catalunya s’han implicat en el projecte l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Vallès, que ha coordinat 17 persones amb discapacitat intel·lectual de les entitats sabadellenques Atendis, Cipo, Xalest i Andi.

Dins el programa del Concert per a piano núm. 2 de Chopin, amb direcció de James Ross (proper Director Titular de l’OSV a partir de setembre) els participants en el projecte reinterpretaran “La flor más grande del mundo”, una composició musical d’Emilio Aragón basada en el conte homònim de José Saramago.

En els concerts, les persones amb discapacitat intel·lectual estaran integrades en la formació. Tots tocaran instruments –4 violins, 2 violoncels, 2 guitarres, 3 xilòfons, 1 tambor, 1 güiro, 3 panderetes i 1 cortina– i participaran en la coreografia i posada en escena. Amb l’estrena es culmina un llarg procés en què músics de cada orquestra han treballat, des de gener de 2016, amb persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant exercicis de percussió, ritme i corda.

“Mosaico de Sonidos” és un projecte sorgit per iniciativa de l’OSV que va proposar a l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques un projecte que integrés les orquestres simfòniques i persones amb discapacitat intel·lectual. L’AEOS, en col·laboració amb Plena Inclusión i la Fundació BBVA, va impulsar “Mosaico de Sonidos” que pretén promoure els drets i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la seva participació en activitats musicals.

Les entrades pels concerts es poden comprar a taquilla del Palau de la Música Catalana i del Teatre de La Faràndula o a través de les pàgines web de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Sabadell Cultura i Palau de la Música Catalana.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content