Arriba a Lleida l’exposició fotogràfica sobre discapacitat i treball V15IONS

És una mostra de 15 imatges d’històries de superació personal

exposició fotogràfica històries superació grup sifu
L’exposició es va inaugurar ahir a l’Espai Orfeó de Lleida // Foto: Grup SIFU

Fins el proper 17 de febrer, l’Espai Orfeó de Lleida acollirà l’exposició fotogràfica V15IONS: històries de superació personal, un projecte creat per Fundación Grupo SIFU per sensibilitzar sobre les persones amb discapacitat i la seva plena integració en el món laboral.

L’exposició va ser inaugurada aquest dimarts pel regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, Joan Gómez López, i el responsable de Grup SIFU a l’oficina de Lleida, Rafael Pérez Fernández. Lleida és la 16a parada de l’exposició, que va iniciar el seu recorregut a Mataró l’agost de 2015 i ha passat per diverses ciutats d’Espanya i sales tan emblemàtiques com el gran teatre del Liceu de Barcelona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La mostra acosta a l’espectador el dia a dia de les persones amb diversitat funcional a través de quinze fotografies signades pels fotoperiodistes Quim Puig i Romuald Gallofré, on es mostren les seves capacitats i la seva normalització en l’entorn laboral. Personatges anònims o coneguts, com és el cas de Juan Manuel Montilla (El Langui) mostren a través d’aquestes imatges que desenvolupen amb normalitat la seva professió malgrat la seva discapacitat.

La mostra està adaptada per a persones invidents amb guies àudio descriptives i la incorporació d’objectes relacionats amb algunes de les fotografies i a partir de les que, a través del sentit del tacte, es pot explicar el que es veu a la imatge.

BANER_300X250

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de Juanjo Méndez, ciclista guanyador de tres medalles paralímpiques, que va compartir la seva història de superació amb els assistents. Després d’un accident de moto l’any 1992, en el qual el van arribar a declarar clínicament mort, Méndez va perdre el braç i la cama esquerra, però malgrat les adversitats, va decidir tornar a practicar ciclisme, un esport que ja l’apassionava d’adolescent i que als 52 anys, li ha donat l’oportunitat de ser-ne un gran professional, participant en les quatre últimes edicions dels Jocs Paralímpics i guanyant tres medalles, a Pequin 2008 i a Atenes 2004.

A través d’accions com l’exposició fotogràfica VI5IONS, i com el testimonial de Juanjo Méndez, Fundación Grupo SIFU té l’objectiu de sensibilitzar a la societat per aconseguir una major integració laboral i inclusió social de les persones amb discapacitat.

La discapacitat a Lleida en xifres

El 6,42% de la població de la província de Lleida té algun tipus de discapacitat, el que representa un total de 27.994 persones, de les quals 14.462 es troben en edat de treballar. Des del punt de vista laboral, al 2015 es van realitzar un total de 1.646 contractes a persones amb discapacitat, el 53% dels quals van ser a persones d’entre 25 i 45 anys i un 39% a majors de 45 anys.

El sector serveis és el que va registrar més contractacions, un 77% del total. Cal destacar també que només el 3,7% de les persones contractades tenien estudis universitaris i el 17% tenia una discapacitat física. L’any 2015 hi havia 800 persones amb discapacitat a l’atur a la província de Lleida, sent la majoria dones de més de 45 anys.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*