Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciInclusió SocialEl projecte del nou decret de l’escola inclusiva a Catalunya es posa...

El projecte del nou decret de l’escola inclusiva a Catalunya es posa en exposició pública

programa escola inclusiva
El nou decret regularà l’escola inclusiva a Catalunya // Foto: Imatge d’arxiu

El projecte de decret de l’Atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu es va posar ahir 27 de gener en exposició pública a la web de la Generalitat de Catalunya, on romandrà durant dues setmanes per donar-lo a conèixer a la ciutadania. A través d’aquest nou decret el Departament d’Ensenyament regularà l’atenció educativa de tot l’alumnat, no només de l’alumnat que presenta necessitats educatives especials com preveu el vigent decret de 1997.

anunci guies d'arrel

Els objectius de la norma són garantir que tots els centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya  siguin inclusius mitjançant l’establiment de criteris que orientin l’organització i la gestió dels centres; l’ordenació de mesures i suports per a l’atenció educativa i per a la continuïtat formativa de tots els alumnes, i la diversificació de l’oferta de serveis dels centres d’educació especial per esdevenir també centres d’educació especial proveïdors de serveis i recursos per als centres educatius ordinaris.

El projecte ja està tramitat al Consell Escolar de Catalunya i el dia 6 de febrer es farà la presentació per estudiar el projecte normatiu i fer-ne el dictamen corresponent. Paral·lelament, es donarà audiència a les entitats i associacions del sector que van participar en el procés previ d’elaboració de la norma, es presentarà també a la Mesa sectorial de personal, a la Comissió Mixta de representants del Departament i les entitats locals, i a la Comissió de Govern local.

Banner 300x250px EnBucle3

La nova proposta resultant de la participació dels ens i entitats, i amb l’informe previ de l’Assessoria Jurídica del Departament, es presentarà a la Comissió Jurídica Assessora, que n’elaborarà un nou dictamen. Finalment l’aprovarà el Govern i es publicarà al DOGC. Es preveu un termini d’un mínim de 6 mesos per a la seva publicació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content