Dimarts, 30 novembre 2021
IniciCulturaLa banda musical inclusiva Clams fa un concert a favor de les...

La banda musical inclusiva Clams fa un concert a favor de les persones amb intel·ligència límit

cartell concert clams intel·ligència límit
Cartell del concert solidari a favor de les persones amb intel·ligència límit // Foto: acidH

La banda inclusiva Clams, acompanyada dels actors Toni Albà i Pep Planes, tancarà el proper dimarts 13 de desembre la seva gira a l’escenari de la Sala Luz de Gas de Barcelona amb un concert molt especial a favor de les persones amb intel·ligència límit organitzat per les entitats acidH i l’Associació “in via”, que treballen amb el col·lectiu de persones amb Intel·ligència Límit i discapacitat intel·lectual lleu.

L’entrada del concert té un preu de 10 euros si es compra online a través del portal Atrápalo i de 12 euros si es compra el mateix dia a la guixeta de la sala. Tots els diners recaptats en el concert aniran destinats a iniciatives i projectes que milloren la qualitat de vida de les persones d’aquest col·lectiu, encara invisible a la societat.

diari-discapacitat-300x250e

Les persones amb Intel·ligència Límit (IL) són especialment vulnerables atès que les seves capacitats intel·lectuals es troben just per sota del que es considera normal segons la OMS. Els seus dèficits es detecten a l’hora de comunicar-se, d’assumir les responsabilitats de la vida domèstica o de cuidar-se. També es detecten quan les persones han de desenvolupar habilitats socials i relacionals, utilitzar els recursos comunitaris, autocontrolar-se o a l’hora de posar en pràctica habilitats acadèmiques i laborals.

La IL suposa un desfasament entre l’edat cronològica i la mental, una dissonància de capacitats i interessos respecte a persones de la mateixa edat, que s’accentua a partir de l’adolescència.

Clams va sorgir de l’èxit que va tenir el projecte Música per a la Inclusió, basat en la col·laboració dels nois i noies del cor de l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat, al Guinardó, amb el grup Pool, quan els van acompanyar en la gira de presentació del seu disc. Actualment donen vida a la banda una dotzena d’alumnes d’aquesta coral i diversos músics que formen part de bandes de l’escena musical independent barcelonina (Pool, Maika Makovski, Teatre Magnètic, Mery Lemon, Clara Luna i Soon).

El seu projecte té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones amb diversitat funcional, visibilitzant les seves capacitats i fent de pont cap a la inclusió social del col·lectiu.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES