Les persones amb paràlisi cerebral reivindiquen el seu dret a formar una família

El moviment ASPACE fa diverses activitats en el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

dia-mundial-persones-amb-paralisi-cerebral
Una de les activitats va ser una flashmob participativa i inclusiva // Foto: APPC Tarragona

Les persones amb paràlisi cerebral van reclamar ahir, Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral el seu dret a poder formar la seva pròpia família i viure de manera independent amb les seves parelles, per al que requereixen de suports tècnics, humans i econòmics per part de les administracions públiques, a causa de la seva situació social de partida, que es troba en desvantatge a la de qualsevol ciutadà sense discapacitat.

Així mateix, les persones amb paràlisi cerebral han reclamat la coordinació entre les àrees públiques de salut, benestar social i educació, ja que les famílies viuen una “autèntica descoordinació” durant els primers anys de vida de la persona amb paràlisi cerebral. I una vegada que la paràlisi cerebral és diagnosticada, el col·lectiu demana la gratuïtat de les ajudes tècniques i els tractaments prescrits.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La jornada va estar guarnida amb diferents activitats que es van desenvolupar simultàniament en les principals ciutats d’Espanya com a part de les activitats organitzades pel moviment associatiu ASPACE. Entre aquestes activitats cal destacar la lectura del manifest subscrit pels 230 centres especialitzats d’atenció a la paràlisi cerebral que

conformen el col·lectiu ASPACE, i la organització d’una flashmob participativa i inclusiva, que a Tarragona va estar organitzada per l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta a la plaça de la Font de Tarragona.

BANER_300X250

Al mateix temps, per commemorar aquest dia, es van il·luminar de blau i taronja (colors d’ASPACE) nombrosos edificis i monuments de tota Espanya. A Tarragona es va il·luminar la façana de l’Ajuntament.

També cal destacar la iniciativa a les xarxes socials del moviment ASPACE, que ha posat en marxa la campanya ‘Un petó per la paràlisi cerebral’, que amb l’etiqueta #BesosDMPC està inundant les xarxes d’imatges de suport a la paràlisi cerebral.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*