Dissabte, 27 novembre 2021
HomeDiscapacitatTres nous itineraris turístics accessibles a Girona amb allotjament adaptat

Tres nous itineraris turístics accessibles a Girona amb allotjament adaptat

turisme accessible girona
Presentació dels tres nous itineraris de turisme accessible // Imatge cedida per l’Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcalde i regidora adjunta d’Alcaldia, Marta Madrenas, va presentar la nova oferta d’accessibilitat turística de la ciutat. La principal novetat és la creació de tres itineraris turístics accessibles que s’han elaborat amb la col·laboració de l’associació MIFAS que ha participat en la identificació i la validació dels recorreguts per les Ribes del Ter i Devesa, Hortes de Santa Eugènia i les Hortes de Santa Eugènia i Deveses de Salt. “Es tracta d’un pas més del pla estratègic de turisme per aconseguir que la ciutat sigui totalment accessible” ha manifestat Madrenas, que ha agraït la predisposició i el suport de MIFAS i de l’Associació gironina de sords en el projecte.

L’itinerari de les Ribes del Ter i Devesa té una distància d’1km aproximadament, està pavimentat amb sauló sòlid i permet l’accés a l’espai per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest accés no era possible per l’estat del camí i l’existència de barreres arquitectòniques. A part de l’itinerari, també s’han habilitat dues noves places d’aparcament i una rampa d’accés al Parc des de l’aparcament situat davant del Pavelló Municipal d’Esports Girona-Fontajau.

diari-discapacitat-300x250e

Al llarg dels tres recorreguts accessibles s’ha col·locat informació visual i sonora sobre els valors naturals de l’espai. A més a més, per cada itinerari s’ha elaborat un fulletó informatiu en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) disponible a les Oficines Turisme de la ciutat i s’ha incorporat la informació a l’aplicació mòbil “Natura Local”. Aquesta aplicació incorpora la informació de l’itinerari i els seus punts d’interès amb vídeos en llengua de signes i àudio-descripció.

Paral·lelament a la creació dels itineraris, s’ha realitzat un inventari d’accessibilitat dels principals monuments, museus i dels allotjaments de la ciutat. Aquesta informació ha estat recopilada a la Guia de Turisme per a Tothom de la ciutat de Girona, l’objectiu de la qual ha estat centralitzar i posar a disposició del públic tota la informació sobre l’accessibilitat turística a la ciutat. Aquestes dades s’han incorporat també dins una nova secció de la web de Turisme de l’Ajuntament de Girona.

A banda d’aquests productes, en el marc del projecte NATUR’ACC s’han desenvolupat altres actuacions com: dues jornades formatives i de sensibilització sobre turisme accessible, dues visites turístiques accessibles per a tothom a l’entorn natural de Girona, un blogtrip organitzat amb Perpinyà amb blocaires espanyols i francesos, i intercanvis d’experiències entre tècnics d’ambdós ajuntaments.

Aquestes iniciatives permeten posicionar la ciutat de Girona com a destinació accessible, complint així amb un dels punts establerts al Pla de Govern dins de l’eix Estratègic de Promoció Turística. Al llarg del 2016 està previst continuar en aquesta línia, proposant una programació estable de visites turístiques accessibles a la ciutat, tot ampliant l’oferta turística.

EL projecte de turisme accessible s’ha treballat durant el 2015 en el marc del projecte transfronterer NATUR’ACC i s’ha desenvolupat conjuntament amb l’Ajuntament de Perpinyà i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES