El Club Vaixell celebra les 50es colònies per a persones amb diversitat funcional

L’entitat tarragonina va ser fundada per Mn. Tomàs al 1967

colònies club vaixell
L’entitat porta 50 anys organitzant colònies // Foto: Club Vaixell

Aquest diumenge es va donar el tret de sortida a la 50a edició de les colònies del Club Vaixell, un centre d’oci per a persones amb diversitat funcional fundat per Mn. Tomàs  al 1967 amb la finalitat d’oferir diverses experiències dins l’àmbit del lleure per enriquir les relacions, les habilitats socials i l’autonomia d’aquest col·lectiu.

Durant 8 dies, un total de 77 usuaris/es i 22 monitors/es voluntaris s’hi estaran a la casa de colònies Mas Gorgoll de Palamós realitzant diferents sortides per la zona. També s’han organitzat activitats culturals, esportives, aquàtiques, tallers de manualitats, gimcanes i activitats nocturnes. El punt àlgid d’aquesta celebració arribarà aquest divendres a la tarda, quan l’arquebisbe de Tarragona, el Sr. Jaume Pujol, visitarà el grup a la casa de colònies i oferirà una eucaristia per commemorar l’aniversari.

BANER_300X250

Els orígens del Club Vaixell es remeten a l’any 1966, quan Mn. Tomàs va organitzar les primeres colònies per a persones amb discapacitat a Arbolí, amb nois i noies del col·legi Sant Rafael i diferents monitors/es. Aleshores, Tarragona es va convertir en ciutat pionera en colònies per a persones amb capacitats diverses.

Des de llavors, el Club Vaixell s’ha caracteritzat per l’opció, com a línia de centre, per treballar sempre amb i des del voluntariat, utilitzant el treball en equip i la formació com a eina de millora.

Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la seva fundació que se celebrarà el proper any, l’entitat ha creat una comissió de treball per a programar i organitzar diferents actes.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*