Divendres, 30 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciInclusió Social101 professionals sanitaris amb discapacitat obtenen una plaça de formació MIR, set...

101 professionals sanitaris amb discapacitat obtenen una plaça de formació MIR, set menys que l’any passat

A la convocatòria hi havien 559 places reservades per a facultatius amb discapacitat

formacio mir

Segons recull l’agència de notícies Servimedia, un total de 101 professionals sanitaris amb discapacitat han obtingut aquest any una plaça de formació MIR, set menys que l’any passat. En aquesta convocatòria s’ofertaven 719 places per a persones amb discapacitat i s’han presentat 168 candidats, segons dades facilitades pel Ministeri de Sanitat.

Així, de les 559 places de metges reservades per a facultatius amb discapacitat s’han presentat 75 aspirants i 64 han obtingut plaça, el que significa que un 85,3% dels que es van presentar van aconseguir el seu objectiu.

banner flyer interpersonas

Les places reservades per a infermers eren en aquesta convocatòria 118, s’han presentat 27 candidats i han aconseguit plaça, 12 (44% dels presentats). En formació per biòlegs, el nombre de places reservades eren quatre, es van presentar 11 biòlegs amb discapacitat i es van cobrir les quatre places.

En la formació farmacèutica havia 19 places reservades, es van acceptar set candidatures-cinc van resultar adjudicataris. Els psicòlegs amb discapacitat tenien 14 places ofertades, es van presentar 44 candidats i l’oferta va ser coberta íntegrament per professionals amb discapacitat. Les places ofertades per a químics eren sol dos, es van presentar quatre candidats i hi va haver dos adjudicataris. La quota va quedar cobert. A les tres places reservades per a la formació de físics no s’ha presentat cap candidat.

En la convocatòria anterior es van oferir 678 places enfront de les 719 d’aquest any. El nombre de adjudicatorios en Medicina, 64, és el mateix que l’any passat, mentre que aquest any 27 infermers amb discapacitat han aconseguit plaça enfront dels 22 de 2020.

L’establiment d’una quota de reserva de el 7% per a persones amb discapacitat a la formació sanitària especialitzada pel sistema de residència va ser aprovada el 2011 pel legislador assumint una proposta de Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES