Divendres, 22 octubre 2021
IniciDependènciaProp del 20% de les persones més grans de 65 anys tenen...

Prop del 20% de les persones més grans de 65 anys tenen dificultat per realitzar alguna activitat bàsica de la vida diària

L’INE publica els resultats de la última Enquesta Europea de Salut a Espanya

persones grans passejant
La pandèmia ha afectat molt a les persones amb dependència // Foto: CEDDD

L’Institut Espanyol d’Estadísitca (INE) acaba de publicar els resultats de la última Enquesta Europea de Salut a Espanya (EESE), que assenyala que el 19,5% de les persones grans de més de 65 anys va tenir dificultat per realitzar alguna activitat bàsica de la vida diària.

Entre aquestes activitats rutinàries, es troben rentar-se (16,5%), vestir-se (13,7%) i seure o aixecar-se (13,2%). Per sexes, aquestes dificultats es donen més en dones (24,3%) que en els homes (13,3%). Resultats que tot just reflecteixen els primers mesos de la pandèmia, ja que l’enquesta està feta entre els mesos de juliol del 2019 i el 2020. 

La última EESE conclou també que vuit de cada 10 (82,0%) persones amb dificultats per a realitzar activitats bàsiques de la vida diària disposen d’ajuda personal o tècnica per a executar-les, encara que per més de la meitat (53%) aquest ajut és insuficient.

Les dificultats per assumir les rutines diàries bàsiques augmenten amb l’edat, segons l’enquesta. En el grup de 85 anys en endavant fins el 39,3% en el cas dels homes i el 60% en el de les dones.

Davant d’aquest context, el Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o Dependencia (CEDDD), ha alertat de la vulnerabilitat de les persones grans i reclama més recursos per a l’atenció a les persones amb dependència (un total de 1.356.473 al desembre de 2020).

L’entitat, que integra i impulsa la veu de més de 3.000 entitats i associacions que representen a la discapacitat i les persones grans, demana situar el pressupost destinat a la Dependència en el 2% del PIB i que hi hagi solidaritat interterritorial per a garantir la igualtat entre administracions, de manera que l’Estat compleixi amb el 50% d’aportació que marca la Llei.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES