Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciDependènciaProp del 20% de les persones més grans de 65 anys tenen...

Prop del 20% de les persones més grans de 65 anys tenen dificultat per realitzar alguna activitat bàsica de la vida diària

L’INE publica els resultats de la última Enquesta Europea de Salut a Espanya

persones grans passejant
La pandèmia ha afectat molt a les persones amb dependència // Foto: CEDDD

L’Institut Espanyol d’Estadísitca (INE) acaba de publicar els resultats de la última Enquesta Europea de Salut a Espanya (EESE), que assenyala que el 19,5% de les persones grans de més de 65 anys va tenir dificultat per realitzar alguna activitat bàsica de la vida diària.

anunci guies d'arrel

Entre aquestes activitats rutinàries, es troben rentar-se (16,5%), vestir-se (13,7%) i seure o aixecar-se (13,2%). Per sexes, aquestes dificultats es donen més en dones (24,3%) que en els homes (13,3%). Resultats que tot just reflecteixen els primers mesos de la pandèmia, ja que l’enquesta està feta entre els mesos de juliol del 2019 i el 2020. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La última EESE conclou també que vuit de cada 10 (82,0%) persones amb dificultats per a realitzar activitats bàsiques de la vida diària disposen d’ajuda personal o tècnica per a executar-les, encara que per més de la meitat (53%) aquest ajut és insuficient.

Les dificultats per assumir les rutines diàries bàsiques augmenten amb l’edat, segons l’enquesta. En el grup de 85 anys en endavant fins el 39,3% en el cas dels homes i el 60% en el de les dones.

Davant d’aquest context, el Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o Dependencia (CEDDD), ha alertat de la vulnerabilitat de les persones grans i reclama més recursos per a l’atenció a les persones amb dependència (un total de 1.356.473 al desembre de 2020).

L’entitat, que integra i impulsa la veu de més de 3.000 entitats i associacions que representen a la discapacitat i les persones grans, demana situar el pressupost destinat a la Dependència en el 2% del PIB i que hi hagi solidaritat interterritorial per a garantir la igualtat entre administracions, de manera que l’Estat compleixi amb el 50% d’aportació que marca la Llei.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content