Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciEducació InclusivaPlena Inclusió reclama al Govern i les CCAA que posin en marxa...

Plena Inclusió reclama al Govern i les CCAA que posin en marxa ja les mesures per promoure l’educació inclusiva

Acaba el curs 2021-2022 sense que compleixin amb la Disposició Addicional 4a de la LOMLOE

escola educació inclusiva
Centre d’Educació Especial a Burgos // Foto: ASPANIAS. Plena inclusió Castella i Lleó

Coincidint amb la finalització del curs escolar 2021-2022, Plena Inclusió, representant nacional de les persones amb discapacitat intel·lectual del desenvolupament, ha reivindicat el Govern i les CCAA compleixen amb la Disposició Addicional 4a de la LOMLOE que ha de posar en marxa les mesures per promoure l’educació inclusiva, i que encara no s’apliquen dos anys després de la seva entrada en vigor.

“No ens podem continuar permetent oblidar-nos de canvis tan necessaris com lʻextensió de lʻeducació inclusiva a tots els racons dʻaquest país”, argumenta Carmen Laucirica, presidenta de Plena inclusió Espanya. Aquesta confederació, que sempre ha defensat una transició ordenada a un model on els centres d’educació especial han de tenir un paper fonamental, recorda que l’Estratègia Espanyola sobre Discapacitat, aprovada recentment pel Govern de Pedro Sánchez, subratlla la urgència de l’aplicació d’una educació inclusiva acompanyada dels mitjans necessaris per al desenvolupament. 

banner newsletter oferta 50%

D’altra banda, Plena Inclusió insisteix que en garantir els mitjans i els recursos perquè es doni una educació veritablement inclusiva, Espanya estaria complint amb la Convenció de l’ONU sobre Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest tractat internacional s’exigeix ​​als Estats signants “que garanteixin l’accés de tot l’alumnat a les mateixes oportunitats per a la seva presència, participació i progrés al llarg del seu projecte educatiu”.

Plena Inclusió porta anys lluitant perquè les administracions públiques impulsin l’educació inclusiva. També reclama que es creïn les condicions suficients per estendre estratègies de prevenció i abordatge de situacions de discriminació i assetjament a l’àmbit educatiu per motiu de discapacitat, o de qualsevol altre. Aquesta reivindicació s’amplia respecte a l’exigència de regular la formació professional, de manera que estiguin disponibles totes les mesures, els recursos i els productes de suport necessaris per a l’alumnat, independentment de quines siguin les seves necessitats educatives.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content