Dilluns, 17 març 2025
IniciINCLUSIÓ SOCIALPersones d’Andi Sabadell acaben la 2a edició dels tallers sobre relacions, comunicació...

Persones d’Andi Sabadell acaben la 2a edició dels tallers sobre relacions, comunicació i habilitats socials a la UAB

Dintre del ‘Projecte Campus: Oportunitats per la inclusió’, impulsat per Down España

andi sabadell projecte campus uab
Les 7 persones que han realitzat el taller a la UAB // Foto: Andi Sabadell

Aquesta setmana ha finalitzat la segona edició del Projecte Campus: Oportunitats per la inclusió”, impulsat per Down España i al qual Andi Sabadell s’hi ha adherit, en el que un grup de 7 persones amb discapacitats intel·lectuals de l’entitat han rebut un taller sobre relacions, comunicació i habilitats socials que ha estat impartit per tres estudiants de psicologia de la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB).

El projecte ha constat de dues etapes diferenciades; durant el primer trimestre del curs, el Gerard Roda, la Laia Solà i la Melinda González van conèixer els qui serien els seus alumnes per tal de detectar les seves necessitats d’aprenentatge i poder dissenyar el temari del taller amb l’assessorament d’un grup de professionals d’Andi encapçalat per la psicòloga de l’entitat, Olga Pont, que explica que “els estudiants van poder adquirir coneixements teòrics sobre la discapacitat intel·lectual a través de lectures d’articles que després debatíem, i van anar coneixent els diferents programes de l’entitat, la metodologia emprada a les formacions, i alhora tenir un primer contacte amb les persones amb discapacitat intel·lectual”.

Posteriorment, cada dimecres entre el 15 de febrer al 24 de maig, es van impartir els tallers d’hora i mitja de durada a les aules de la UAB. Es tracta de sessions molt pràctiques, visuals i vivencials, i els temes tractats enguany han estat la companyonia, el mobbing, la gestió de converses per whatsapp, la resolució de conflictes i l’autoconeixement. Per a l’Olga Pont, “el que aporta fer els tallers a la UAB es conèixer altres entorns de formació possibles i més adequats a la seva edat. A banda, sortir de l’entitat els fa espavilar en gestionar situacions en que d’altra manera no s’hi trobarien i no sabrien solucionar”.

- PUBLICITAT -

L’activitat ha servit als estudiants per completar les seves pràctiques de 4rt curs. “Ens han proporcionat una oportunitat única per a aprendre sobre les necessitats, capacitats i habilitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i síndrome de Down- explica el Gerard Roda – i experiència ens ha dotat d’habilitats comunicatives, empatia, adaptabilitat i treball en equip”.  Sobre els participants al taller, la Laia Solà comenta que “ha estat una experiència enriquidora conèixer-los a tots ells, perquè hem tingut molt bon feeling i ens ho han posat molt fàcil”. D’altra banda, la Melinda González assegura que “sempre venien contents, motivats per a treballar, i amb la millor actitud participativa i predisposant per aprendre, i han contribuït a fer que els tallers fluïssin i fossin tan amens i divertits“.

El “Projecte Campus: Oportunitats per la inclusió” té com a objectiu impulsar accions formatives que permetin a les persones adultes amb la síndrome de Down o d’altres discapacitats intel·lectuals la possibilitat d’adquirir o complementar les seves competències pel desenvolupament personal, social o professional en col·laboració amb estudiants universitaris desenvolupant tallers formatius.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES