
Des d’ahir, La Cuina de Sant Tomàs s’encarrega de gestionar la cantina de l’Institut de Vic, un establiment que dóna servei a més de 2.000 alumnes i 210 professors. Aquesta iniciativa representa un pas important en la promoció de la inclusió laboral i la sensibilització social.
La gestió de la cantina, que ofereix esmorzars, dinars i berenars, estarà a càrrec d’un equip de quatre persones, dues de les quals tenen discapacitat intel·lectual. Aquest equip oferirà una àmplia varietat d’opcions gastronòmiques elaborades amb els estàndards de qualitat de La Cuina de Sant Tomàs.
Per al director de l’institut, Cristòfol Estrella, aquesta col·laboració és una oportunitat única per educar als alumnes en valors com la diversitat i la inclusió. “Volem que els nostres alumnes vegin i coneguin la importància de donar oportunitats a qui les necessita”, afirma.
La història es torna encara més emotiva al saber que un dels treballadors de la cantina, Jordi Vilardell, és un antic alumne de l’institut. Per a ell, aquest nou repte representa una oportunitat de tornar a la seva comunitat i de demostrar que les persones amb discapacitat poden desenvolupar un paper actiu en la societat.
La cantina, ubicada en l’antic espai, ha estat adaptada per oferir un servei eficient i de qualitat. Les hores punta es preveuen durant l’esmorzar, amb opcions com entrepans i brioixeria, i durant el dinar, amb els plats elaborats per La Cuina de Sant Tomàs.
Aquest projecte no només beneficia a les persones amb discapacitat, sinó que també enriqueix l’experiència educativa dels alumnes i fomenta una cultura d’inclusió en la comunitat escolar. La Cuina de Sant Tomàs i l’Institut de Vic demostren que la col·laboració entre entitats públiques i privades pot generar un impacte positiu en la societat.