Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciGENT GRANLleida inicia el desplegament del nou model d’atenció sanitària a les residències...

Lleida inicia el desplegament del nou model d’atenció sanitària a les residències de gent gran

Des d’aquest mes de març els equips d’atenció primària comencen a prestar serveis directament a les persones residents 

comença el nou model d'atenció sanitària a les residències de gent gran de Lleida
Una reunió de l’equip d’atenció primària d’Alfarràs-Almenar // Foto: Generaltiat de Catalunya

Els Equips d’Atenció Primària (EAP) de la Regió Sanitària i Social Lleida estan iniciant, durant aquest mes de març, la prestació de serveis directament a les persones residents a les residències de gent gran. Aquesta iniciativa, inclosa dins del marc de l’atenció integrada social i sanitària liderada pels departaments de Salut i Drets Socials, té com a objectiu assegurar que les persones que resideixen en aquests centres rebin la mateixa atenció de qualitat que la resta de la població.

El desplegament d’aquest nou model d’atenció s’estendrà al llarg d’aquest any i començarà amb els equips que ja mantenen una alta coordinació amb les residències. Inicialment, a Lleida, seran els EAP d’Alfarràs-Almenar i de Balàfia-Pardinyes-Secà de Sant Pere els primers en implementar-ho, donada la seva relació amb els centres residencials de la zona.

A mesura que aquest projecte es consolidi en aquestes àrees, s’iniciarà la segona fase, ampliant la cobertura als altres equips i residències fins arribar progressivament a les 4.400 persones que resideixen en les 78 residències de gent gran de tota la regió.

Millorar l’atenció sanitària a les residències és vital, ja que les persones residents solen tenir necessitats especials, com una mitjana de 9,2 malalties cròniques, una prevalença del 57% de demència i una taxa de mortalitat anual del 20%. Prop del 90% d’aquests residents estan classificats com a casos clínics d’alta complexitat o risc, i el 97% presenta un alt grau de dependència.

Raül Llevot, director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, remarca la importància de coordinar els serveis sanitaris i socials per garantir una atenció de qualitat a aquest col·lectiu. Subratlla el paper essencial dels professionals de l’atenció primària, que treballaran de forma col·laborativa amb els dels centres residencials.

D’altra banda, Eugènia Puig-gròs, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, destaca la importància de la coordinació i integració dels sistemes d’informació de Salut i Drets Socials per millorar l’eficiència i l’eficàcia de la integració. A més, enfatitza la necessitat de la coordinació entre els dos departaments per garantir una millor atenció als usuaris de les residències de gent gran a les comarques de la Plana de Lleida.

Per assegurar una gestió eficaç de l’atenció a les residències a les comarques del Pla de Lleida, els dos departaments han establert un Comitè Regional i de Direcció per fer seguiment del procés de desplegament i un Comitè Operatiu per identificar àrees de millora i abordar les incidències. Ana Mari Fité i Pedro Mayordomo, referents d’atenció integrada de Salut i Drets Socials, lideraran aquest procés.

El projecte va ser presentat a principis de març a les residències de la regió mitjançant una sessió dirigida als seus directius i responsables sanitàries, amb la participació d’uns 150 professionals.

Aquest nou model col·laboratiu implica una resposta integrada de l’atenció primària amb el personal de les residències, prioritzant la coordinació i col·laboració entre els professionals per garantir una atenció de qualitat a les persones residents.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content