Dissabte, 22 gener 2022
IniciCulturaL’ACIC publica una agenda cultural accessible amb una oferta online per fer...

L’ACIC publica una agenda cultural accessible amb una oferta online per fer més portable el confinament

estrena-obra-tomb-per-la-vida-fundacio-map
Un moment de l’obra ‘Un tomb per la música’ al Teatre Comtal de Ripoll // Foto: Fundació MAP

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) vol publicar una agenda cultural accessible diferent que permeti alleugerir aquests dies de confinament, en la que qualsevol equipament o persona pot publicar continguts a través d’un senzill formulari.

De moment ho està fent l’entitat directament però la seva voluntat és que amb el temps, siguin els museus, teatres, cinemes, responsables d’activitats a la natura, etc. els qui omplin aquesta agenda.

L’objectiu és també donar a conèixer músics, escriptors, artistes, etc. cecs perquè els seus concerts, presentacions, exposicions o qualsevol activitat arribi al major nombre de persones possibles.

Aquests són els esdeveniments que poposa:

Nou – Confinament: confina’t a la Cuina amb El Rebost de la Montse

Data: 01/04/2020 – 30/06/2020 – Web de l’esdeveniment: http://www.elrebostdelamontse.com – Correu-e de l’organitzador:: elrebostdelamontse@gmail.com

El rebost de la Montse és un web accessible on es troba tota mena de receptes, organitzades per apartats i explicades al detall per tal que tothom pugui confinar-se a la cuina i gaudir-la com mai.

Teatre amb audiodescripció: Teatroteca ONLINE

Lloc: Online – Data: 27/03/2020 – 30/06/2020 – Web de l’esdeveniment: http://teatroteca.teatro.es/ – Mesures accessibilitat: Audiodescripció

Poesia virtual: Poeta de Guàrdia

Poeta de guàrdia
Per als que us agrada la poesia, cada dia, mentre estiguem a casa, enregistrem versos per a tothom a twitter.

Nou – Confinament: Programa “Jo també em quedo a casa”

Podeu seguir aquesta sèrie cada dia a TV3 a les 16:20h, després del programa “Cuines” o bé a través del web de TV3 a la carta en aquest enllaç: 

https://www.ccma.cat/tv3/jo-tambe-em-quedo-a-casa/capitols/

  • Organitza: TV3

Nou – Web accessible: Web de Martí Batalla

Ara que ens trobem confinats a les nostres llars, us suggereixo que visiteu la meva página web que és total i absolutament accesible per a tots els publics inclosos als que presentin una discapacitat visual.

Organitza: Martí Batalla

Nou – Documental: Feina i Ceguesa: Igualtat d’oportunitats?

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec ha produít aquest documental sota el títol “Feina i Ceguesa: Igualtat d’oportunitats? – La integració de les persones cegues a Catalunya”, dirigit per Jordi Aymerich i realitzat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

El documental reflexiona, a través de diverses experiències de persones cegues als seus llocs de feina, sobre les possibilitats d’aquest col·lectiu per a integrar-se en el món laboral amb garanties, tant en l’àmbit empresarial com en el de la funció pública o en l’autoocupació.

Al documental es mostra el dia a dia de persones amb discapacitat visual que són advocats, fisioterapeutes, telefonistes, recepcionistes, informàtics, lingüistes, músics, professors, periodistes, tècnics d’ajuntaments, etc. Les seves opinions i les imatges que acompanyen els testimonis es completen amb visions de clients, alumnes, caps o responsables de recursos humans, així com per personalitats que han pogut comprovar la situació en d’altres països com Pedro Zurita, Ex Secretari de la Unió Mundial de Cecs.

Aprofita per xafardejar tots els vídeos del Canal youtube de l’ACIC a https://www.youtube.com/user/aciccat

Nou – Documental: ACIC: 25 anys lluitant pels drets de les persones cegues

ACIC: 25 anys lluitant pels drets de les persones cegues

L’any 2017 l’ACIC (associació catalana per a la Integració del Cec) celebra els seus 25 anys. 

Aquest documental, titulat “ACIC: 25 anys lluitant pels drets de les persones cegues” produít per l’entitat i dirigit per Roger Freixas, resumeix aquest quart de segle i ens fa especial il·lusió. Hi veureu reflectits els diversos temes que treballem, les accions, debats, manifestacions, notícies, etc.
explicades a través d’un fil conductor creat a partir d’entrevistes a molts dels socis de l’entitat.

Aprofita per xafardejar tots els vídeos del Canal youtube de l’ACIC a https://www.youtube.com/user/aciccat

Nou – Documental: Per una cultura a l’abast de tothom

Documental “Per una cultura a l’abast de tothom” produït per l’ACIC i dirigit per Jordi Aymerich.

Aquest documental es basa en el document de propostes redactat per l’ACIC l’any 2004 i revisat al 2007 en el qual s’exposen propostes per a afavorir l’accés a la cultura per part de les persones amb discapacitat visual. 

​Si vols ampliar la informació, pots anar al següent enllaç i consultar el document complet http://www.webacic.cat/ca/cultura_abast_tothom/document_per_una_cultura_abast_de_tothom.php

Aprofita també per xafardejar tots els vídeos del Canal youtube de l’ACIC a https://www.youtube.com/user/aciccat

Altres agendes i recursos per completar l’oferta cultural

Us recomanem que consulteu els següents recursos per complementar la programació de les activitats que suggerim o trobar-ne d’altres.

Oferta cultural estable

Recordeu que al nostre web podeu trobar informació sobre l’oferta cultural estable, present en museus i exposicions, en alguns monumments i en el patrimoni natural.

També us poden ser útils els següents recursos:

  • Barcelona access: web de turisme accessible de Barcelona amb cercador de museus i equipaments accessibles per tipus de discapacitat
  • La Mirada Tàctil, de la Xarxa de Museus locals de la Diputació de Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content