Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió SocialLa Generalitat comença a recaptar l’impost sobre els habitatges buits

La Generalitat comença a recaptar l’impost sobre els habitatges buits

neus munté roda premsa
Neus Munté en la compareixença on va explicar el nou impost // Foto: Jordi Bedmar

A partir de l’1 de març la Generalitat de Catalunya començarà a recaptar l’impost sobre habitatges buits per incentivar el lloguer social. Fa uns dies el Govern va aprovar el reglament que desenvolupa la Llei 14/2015, de 21 de juliol, de l’impost sobre els habitatges buits.

El fet imposable del tribut afecta afecta les persones jurídiques que mantenen habitatges desocupats de manera permanent durant més de dos anys sense causa justificada. En queden exemptes les entitats del tercer sector de la Xarxa d’habitatges d’inserció, així com les entitats inscrites al registre d’entitats i establiments de serveis socials.

fiare banca etica crowdfunding

Tampoc s’aplicarà a habitatges protegits amb qualificació oficial vigent, als habitatges situats en zones d’escassa demanda acreditada, als posats a disposició de programes socials d’habitatge o als apartaments turístics.

El nou text també defineix que l’objecte de tributació és el parc d’habitatges de què és titular el contribuent en data 31 de desembre de cada any. També hauran de pagar l’impost les persones jurídiques titulars d’un dret d’usdefruit, d’un dret de superfície o de qualsevol altre dret real que atorgui la facultat d’explotació econòmica de l’habitatge.

L’impost és gradual i es calcularà en funció de la suma total dels metres quadrats de la superfície útil dels immobles afectats. L’impost també preveu aplicar una bonificació progressiva d’entre el 10 i el 100% en el cas que el titular dels pisos destini part del seu parc d’habitatges a lloguer assequible.

Tot i que el tribut no té una voluntat recaptatòria, es preveuen uns ingressos anuals d’uns 8 milions d’euros, que serviran per ampliar la partida destinada a la compra de pisos per a lloguer social.

Actualment el Govern destina 85 milions d’euros a actuacions per evitar la pèrdua d’habitatges i dóna suport a més de 70.000 famílies dins de la seva política per facilitar l’accés a l’habitatge social als col·lectius més vulnerables.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES