Dilluns, 24 juny 2024
IniciENTITATSLa Federació Salut Mental Catalunya, guardonada amb el Premi Solidaritat 2023 de...

La Federació Salut Mental Catalunya, guardonada amb el Premi Solidaritat 2023 de l’IDHC

Pel seu treball en defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental

El premi solidaritat 2023 ha guardonat SMC per la seva tasca en defensa de les persones amb probles de salut mental
L’entitat defensa els drets de les persones amb problemes de salut mental // Foto: Salut Mental Catalunya

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha estat guardonada amb el Premi Solidaritat 2023, un reconeixement destacat atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) des de 1987. Enmig de més de quaranta candidatures, SMC ha emergit com a organització referent per la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental.

Amb una composició de 80 entitats a tot Catalunya, SMC va sorgir el 1996 amb l’objectiu de representar i donar suport a les persones amb problemes de salut mental i als seus familiars. Actualment, exerceix un paper crucial per garantir la seva qualitat de vida, igualtat d’oportunitats i millora de la salut mental a la societat en general.

Durant el 2023, la SMC ha registrat més de 350 casos de vulneració de drets a Catalunya. Les persones afectades sovint es troben en situacions de discriminació i veuen vulnerats els seus drets fonamentals. Afrontant aquesta realitat, la Federació impulsa campanyes de sensibilització i advocacia per assegurar que les polítiques públiques, legislació i serveis en aquest àmbit estiguin basats en un enfocament de drets humans.

Montse Tafalla, presidenta de l’IDHC, destaca que “fer visible la vulneració contribueix a posar fi a l’estigma i els prejudicis cap a la salut mental, una qüestió crítica en l’actualitat que requereix l’enfocament de drets que defensa la Federació Salut Mental Catalunya.”

El jurat del Premi Solidaritat 2023, format per membres de l’IDHC i representants d’entitats socials, ha seleccionat SMC com a mereixedora del reconeixement. L’acte de lliurament es durà a terme pròximament al Parlament de Catalunya.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content