Estrena als Lluïsos de Gràcia de ‘La crua realitat’, sobre un discapacitat intel·lectual que vol ser actor

El divendres 13 de desembre amb dos funcions a les 19 i 21h

Alguns dels protagonistes d’aquesta obra // Foto: Lluïsos de Gràcia

El pròxim 13 de desembre, aprofitant la recent commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va fer el passat dia 3, els Lluïsos de Gràcia seran l’escenari de l’estrena de ‘La Crua Realitat’, una obra de teatre que vol explicar el què suposa viure amb una discapacitat intel·lectual dins del món de les arts escèniques. 

Qui ho explica és el Rafael Valero, que coneix la història de primera mà i que ha tirat endavant aquest projecte juntament amb un equip format per l’Òscar Molina, la Mone Teruel, l’Elena Lam, el David Aixalà i la Maria Colom.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

‘La Crua Realitat’ ens parla del Toni, un noi amb discapacitat intel·lectual que vol ser actor. Per fer-ho, s’haurà d’enfrontar a un món cultural difícil de canviar i a uns pares massa sobreprotectors que, sense voler-ho, li tallen les ales. Amb el Toni descobrirem una problemàtica que, com a espectadors acostumats a una forma concreta de l’excel·lència artística, sovint oblidem.

El procés creatiu de l’obra ha sigut un experiment comandat per l’expert actor i director Oscar Molina, que ha comptat amb la col·laboració artística de la coneguda actriu i cantant Mone Teruel. A partir d’un guió basat en fets reals ideat pel mateix Rafael s’ha construït un relat d’engany teatral on l’espectador és còmplice i empatitza amb la història d’en Toni i la seva parella, la Lídia.

BANER_300X250

El mateix Molina explica que “l’espectador entén sempre que és un joc i que la qüestió principal és que en la vida, com en el teatre, hem de jugar junts i no deixar ningú fora de joc”, i afegeix “massa sovint ens erigim com a jutges (un pèssim costum), potser influïts pels temps que corren. Les lleis del joc es mouen en el terreny de l’maginari i aquí tots som iguals”.

‘La Crua Realitat’, és un exercici teatral a cavall entre l’experimentació i la teràpia col·lectiva. El divendres 13 de desembre es faran dues funcions úniques al teatre dels Lluïsos de Gràcia, una a les 19h i l’altre a les 21h. La venda d’entrades es fa a través del portal ww.entrapolis.com.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*