Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSEl CERMI exposarà davant l’ONU el model espanyol de seguiment de l’aplicació...

El CERMI exposarà davant l’ONU el model espanyol de seguiment de l’aplicació de la Convenció de la Discapacitat 

En una jornada organitzada per l'Alt Comissionat de Drets Humans, el Programa per al Desenvolupament i Fons de l'Aliança per als Drets de les Persones amb Discapacitat, tots organismes de Nacions Unides, el proper dia 8 de maig, a la ciutat suïssa de Ginebra

bandera de la ONU convenció de drets de la discapacitat
Bandera de l’ONU // Foto: Arxiu

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) va ser convidat per les Nacions Unides per exposar el model espanyol de seguiment de l’aplicació a Espanya de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Organitzada per l’Alt Comissionat de Drets Humans, el Programa per al Desenvolupament i Fons de l’Aliança per als Drets de les Persones amb Discapacitat, tots organismes de Nacions Unides, el proper dia 8 de maig, la ciutat de Ginebra, Suïssa, acollirà la sessió ‘Empoderant sobre l’aplicació de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Llançament de la Guia Pràctica sobre Mecanismes de Seguiment Independents i Repositori Web’, en què el Cermi compartirà les claus del model espanyol.

Amb 191 Estats part de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, l’existència de mecanismes de seguiment independents –com el Cermi a Espanya– té un gran potencial per millorar el gaudi efectiu dels seus drets per part de les persones amb discapacitat a la major part dels països del món. L’article 33,2 de la Convenció de la Discapacitat obliga els Estats part a establir marcs per fer el seguiment de l’aplicació del tractat.

Segons els organitzadors, l’esdeveniment de maig de Ginebra té com a propòsits facilitar l’intercanvi de coneixements i experiències, fomentar el desplegament inclusiu dels mecanismes independents de seguiment i emfatitzar la importància de reconèixer la diversitat i les pràctiques inclusives en la implantació d’aquests mecanismes.

A més, s’aprofitarà la sessió per presentar la publicació “Aplicació dels drets de les persones amb discapacitat – El paper dels marcs de seguiment independents – Guia pràctica” i donar a conèixer el Repositori Web sobre aquests mecanismes, concebuda com a eina digital allotjada a la pàgina web de l’ACNUDH/Comitè CDPD, que ofereix accés a informació sobre els mecanismes de seguiment nacionals.

Des del 2011, el Cermi té reconegut oficialment per l’Estat espanyol la funció de mecanisme independent de seguiment de l’aplicació de la Convenció de la Discapacitat al nostre país, essent un dels pocs Estats part en què aquesta tasca recau en el moviment associatiu. que va ser considerat per Nacions Unides com a bona pràctica replicable.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content