Dijous, 18 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa despesa en protecció social a Catalunya és de 5.710 euros per...

La despesa en protecció social a Catalunya és de 5.710 euros per habitant al 2013

habitació hospital
La protecció social a Catalunya s’ha reduït durant els anys de la crisi // Foto: Imatge de WIkimèdia Commons

L’anàlisi de la sèrie de despesa social a Catalunya 2009-2013 ha permès observar l’evolució de la protecció social al nostre país en el transcurs de la crisi econòmica. La despesa total en protecció social ha disminuït un 2,3% i els ingressos, un 11,1%. El fet que la reducció dels ingressos hagi estat molt més intensa que la de les despeses ha comportat que els anys 2012 i 2013 els ingressos no hagin estat suficients per fer front a les despeses i s’hagin hagut d’utilitzar els estalvis d’anys anteriors dipositats al Fons de Reserva de la Seguretat Social.

A l’any 2013 aquesta despesa va arribar als 42.503 milions d’euros, dada que suposa una despesa per habitant de 5.710 euros anuals. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) la despesa en protecció social representa el 21,5% del PIB català.

La funció de la vellesa, que inclou les pensions de jubilació, és la que genera més despesa en el sistema de protecció social (16.362 milions d’euros) i representa el 38,5% del total de despesa del 2013. La segueixen la funció corresponent a malaltia i assistència sanitària (23,7%) i les prestacions d’atur (13,7%). La resta de funcions tenen un pes força inferior: el 9,1% de la despesa es destina a supervivència, el 7,3% a invalidesa, el 4,1% a família i fills, el 2,2% a exclusió social i el 0,3% a la funció d’habitatge.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content