La Diputació de Girona celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Conjuntament amb la Generalitat i l'Ajuntament

diputacio girona
Diputació de Girona // Imatge cedida per l’Ajuntament de Girona

L’acte ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació; Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.

En el decurs de l’acte, Binta Jadama i Elisabeth Iglesies, representants del projecte “Valentes i acompanyades”, que dóna suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat, han llegit un manifest institucional, en què es recalca que “és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i del fet de banalitzar el masclisme”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A l’acte, hi han assistit una setantena de persones, entre les quals, destacades personalitats, com ara el subdelegat del Govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i representants de la policia autonòmica i local.

Durant l’acte s’ha fet una encesa d’espelmes i un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista. La commemoració ha conclòs amb la interpretació, a càrrec d’un professor i una alumna del Conservatori de Música Isaac Albéniz, de dues peces musicals de la Serenade, de F. Shubert, i la suite Air, de J. S. Bach.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*