Xerrada-col·loqui a Cerdanyola del Vallès sobre els efectes nocius de l’amiant per a la salut

Organitzada per l'Associació Funcional per la Integració Social

fabrica amiant uralita
La fàbrica Uralita a Cerdanyola del Vallès // Foto: Imatge cedida per Associació Funcional

El proper dissabte 4 de juny a les 11:15 hores, a la Sala Enric Granados (Biblioteca Central) de Cerdanyola del Vallès, l’Associació Funcional per la Integració Social, organitza una xerrada-col·loqui amb el títol: “Amiant, passat i present ” que tractarà la problemàtica de l’amiant (asbest) des del punt de vista històric i el seu present, a més de parlar sobre les víctimes directes (treballadors) i passives (població) i dels aspectes legals i mèdics.

L’acte comptarà els següents ponents: Dr. emèrit Josep Tarrés (Metge de família i pneumòleg) Esther Costa i Raquel Lafuente (Advocades del Col·lectiu Ronda) i José Luís Gómez (Secretari de Salut Laboral CGT Viladecans).

banner-electium_300x250_v2

Està àmpliament demostrat que el contacte amb les fibres d’asbest té un efecte greument nociu per a la salut de les persones però tot i això, és un tema bastant desconegut per a la ciutadania. A Cerdanyola del Vallès va estar situada durant un llarg període de temps la fàbrica Uralita, una de les principals empreses del sector en el seu moment. En aquesta localitat així com en les poblacions limítrofes són innombrables les persones que van resultar i encara resulten afectades per la seva activitat. Els treballadors van ser víctimes directes de l’amiant pel contacte diari amb el producte i la població en general va resultar víctima passiva ja que va ser un material molt utilitzat en l’època en múltiples construccions (Teulades, cobertes, dipòsits d’aigua, etc).

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*