Tot un èxit d’assistència a la I Jornada sobre Sexualitat i Discapacitat a Girona

Prop de 140 assisteixen a la sessió a la Biblioteca Carles Rahola

èxit participació jornada sexualitat discapacitat girona
Prop de 140 persones han assistit a l’acte a la Biblioteca Carles Rahola // Foto: Grup MIFAS

Prop de 140 persones han assistit avui a la I Jornada “Sexualitat en diversitat funcional (discapacitat): La figura de l’acompanyant íntim i eròtic”, organitzada per l’Associació MIFAS i Tandem Team. Aquesta era la primera jornada sobre aquesta temàtica que es celebrava a Girona.

El president de Grup MIFAS, Albert Carbonell, Francesc Granja, coach, divulgador i president de Tandem Team i Maria Clemente, psicòloga i gerent de Tandem Team, ha estat els ponents que han intervingut a la sessió que s’ha celebrat a la Biblioteca Carles Rahola.

Francesc Granja ha parlat de com viuen la sexualitat les persones amb diversitat funcional i les seves famílies i la importància de l’educació per tenir una vida sexual satisfactòria, trencant mites i tabús entorn el sexe i la discapacitat.

Per la seva part, Maria Clemente, ha explicat la figura de l’assistent sexual, una professió que no està regulada però tampoc prohibida i que, en molts casos, suposa l’única via per accedir a la sexualitat per a les persones amb discapacitat.

Tandem amb Team és una associació que porta més de tres anys fent visible i afavorint el desenvolupament de la intimitat i l’erotisme de les persones amb diversitat funcional. La seva aportació a la jornada ha apropat la sexualitat a aquelles persones que hi tenen un difícil accés i assessorar els professionals que treballen amb persones amb diversitat funcional, ja siguin amb discapacitat física, psíquica o mental.

A la vegada ha servit per resoldre dubtes relacionats amb aquest tema com per exemple quin és el paper dels professionals socio-sanitaris en l’acompanyament de persones amb discapacitat física, què diu la llei o en què consisteix l’acompanyament íntim.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*