Se celebren les XXII jornades esportives de Centres de Dia de Salut Mental de les comarques gironines

La jornada compta amb més de 300 inscrits

centres dia salut mental comarques gironines
A la jornada hi participen centres de dia de les comarques gironines // Foto: Ajuntament de Girona

El Centre de Dia de l’Empordà, organitza avui al Poliesportiu de Figueres, amb més de 300 inscrits, les XXII Jornades Esportives de Centres de Dia de Salut Mental de les comarques gironines, que celebra l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS).

L’activitat, que forma part de les actuacions del calendari rehabilitador de les persones usuàries dels centres de dia, s’ha iniciat cap a les 9.30 hores amb un esmorzar saludable de benvinguda als esportistes que donarà pas a la competició: una lligueta de futbol sala, tennis taula i petanca. El programa inclou zumba, aiguagym i una caminada. El lliurament de trofeus als guanyadors de les competicions es durà a terme a última hora del matí, cap a les 13.00 hores. La festa continuarà amb un dinar de germanor al Castell de Sant Ferran.

A la jornada hi prendran part els Centres de Dia del Gironès, Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva (Blanes i Santa Coloma de Farners), el Ripollès, Baix Empordà, el Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica i la Llar Residència La Maçana, de l’IAS, així com altres entitats.

Els Centres de Dia de Salut Mental són un servei de rehabilitació comunitària que ofereix atenció a les persones amb trastorns mentals severs on es treballa la rehabilitació i normalització personal, familiar i social de l’usuari.

s troben distribuïts per les diferents comarques gironines i són atesos per un conjunt de professionals format per terapeutes ocupacionals, monitors i auxiliars especialitzats en salut mental i treballadors familiars, que compten amb el suport de l’equip de psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials i diplomats en infermeria del centre de salut mental de referència, a cada comarca.

En el seu conjunt, els Centres de Dia de la Xarxa de Salut Mental de les Comarques Gironines van atendre l’any passat 441 persones, de les quals 123 eren nous usuaris.

Deixa un comentari