Salut Pública impulsa el diagnòstic precoç del VIH i les hepatitis, per evitar-ne transmissions

Aquests dies se celebra la Setmana Europea de la prova del VIH i les hepatitis

cartell farmàcies vih hepatitis diagnòstic
Cartell de la campanya per fer les proves // Foto: gencat

Fins al 24 de novembre, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) de la Generalitat se suma –un any més– a la Setmana Europea de la prova del VIH i les hepatitis per impulsar-ne el diagnòstic precoç i ho fa mitjançant el Programa de prevenció, control i atenció al virus d’immunodeficiència humana (VIH), les infeccions de transmissió sexual (ITS) i les hepatitis víriques.

D’aquesta manera, Salut Pública vol sensibilitzar a la població general de la importància de promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i d’incentivar la realització d’aquestes proves a les persones que han estat exposades a situacions de risc. En l’actualitat el nombre de persones infectades pel VIH a Catalunya és d’unes 33.600, mentre que les infectades pel virus de l’hepatitis C seria d’unes 40.000. A més, entre el 25% i el 45% de les persones infectades ho desconeixen, cosa que pot provocar problemes per l’accés tardà als tractaments i el risc de transmissió a d’altres persones.
Aquestes proves són voluntàries, confidencials i gratuïtes i es poden sol·licitar al metge o metgessa d’atenció primària, a les farmàcies acreditades, així com també a la Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual de Drassanes i a 12 entitats comunitàries d’ajuda a la prevenció del VIH.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*