El projecte ‘Laundry ID’ que facilita la inclusió laboral de persones amb discapacitat rep un premi europeu

Ha estat guardonat al Premi Europeu de la Societat Civil 2017

laundry id premi europeu inclusió laboral discapacitat
El President, Julio Molinario (a la dreta) i Antoni Reverter, membre del Patronat, després de la cerimònia de lliurament del premi a Brussel·les // Foto: IRD

El projecte català “Laundry ID” de l’Institut de Robòtica per a la Dependència (IRD) de Sitges, que facilita la inclusió laboral de persones amb discapacitat en bugaderies de centres residencials, eliminant errors en la classificació i repartiment de la roba dels usuaris, ha estat guardonat a la 9a edició del Premi Europeu de la Societat Civil, que atorga l’European Economic and Social Committee de la Unió Europea.

Aquests premis es concedeixen a “l’excel·lència en l’àmbit de les iniciatives de la societat civil”, i es escollit a través d’un panell d’avaluació compost per deu experts que enguany va triar als guanyadors entre les 111 sol·licituds rebudes de 25 estats membres.

“Aquest premi ens ajudarà a difondre a nivell europeu un model de bugaderia ergonòmic, ecològic, adaptat, de baix cost i que facilitarà la inclusió en el mercat laboral de moltes persones”, va destacar el President de l’Institut de Robòtica per a la Dependència (IRD), Julio Molinario Valls.

És la primera ocasió que l’IRD, creat el 2015, obté un reconeixement internacional, tot i que ja havia estat distingit anteriorment amb guardons com el Premi a la Innovació Social de la Caixa, pel projecte AutonoMe, que reconeix l’estat emocional dels usuaris amb alts nivells de dependència i adapta les teràpies al seu estat emocional.

El projecte alemany Discovering Hands, que forma a persones cegues o amb deficiències visuals amb la finalitat que aprofitin el seu tacte especialment desenvolupat per millorar la detecció precoç del càncer de mama, va ser el guanyador absolut del premi dotat amb 14.000 Euros. Les altres quatre iniciatives, de Grècia, Bèlgica, Itàlia i l’espanyola, han rebut 9.000 euros cadascuna.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*