Presentació del projecte “Alas para el Autismo” en la 8a Setmana de la Responsabiliatt Social a Catalunya

A càrrec de HTSI i el Gran Teatre del Liceu

presentació projecte alas autismo setmana responsabilitat social
Mònica Cerdàn i Irene Calvís durant la presentació del projecte // Foto: HTSI

Mònica Cerdán, directora de la Càtedra de Turisme Responsable i Hospitalitat de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI) de la Universitat Ramon Llull, va explicar el projecte “Alas para el Autismo: cultura para todos sin barreras”, realitzat en col·laboració amb la Fundació Gran Teatre del Liceu, en el marc de la taula rodona titulada “Aliances empresa i tercer sector” de la 8a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.

Cerdán va explicar  que l’objectiu del projecte és millorar l’accessibilitat turística i cultural del col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual en general i amb autisme principalment. La directora de la càtedra també va informar que actualment la HTSI està preparant un manual sobre accessibilitat en col·laboració amb el Liceu i la Diputació de Barcelona, així com diversos articles científics a nivell internacional per transmetre l’experiència a altres teatres d’òpera.

Per la seva banda, Irene Calvís, responsable del Projecte Social de la Fundació Gran Teatre del Liceu, va reivindicar el treball en col·laboració amb la HTSI en aquest projecte “donant accés a una sèrie de famílies que en una situació normal no venen al teatre perquè tenen por a la reacció dels seus fills amb autisme en una sessió ordinària”. Calvís va explicar que un centenar d’infants amb TEA van assistir l’any passat a l’assaig de “El superbarbero de Sevilla” “fent una cosa que no havíem fer mai, deixant la sala amb llum i deixant espai entre els seients per donar major comoditat”. “L’experiència va ser espectacular i ens sentim molt satisfets del resultat” va concloure la responsable del Projecte Social de la Fundació Gran Teatre del Liceu.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*