Pacients amb discapacitat física de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona s’estrenen com a submarinistes

En una iniciativa amb motiu del 50 aniversari del centre

pacients discapacitat física submarinistes hospital joan XXIII
Els alumnes realitzant immersions a la piscina del Club Nàutic de Tarragona // Foto: Hospital Joan XXIII

Per celebrar el 50è aniversari de l’hospital Joan XXIII de Tarragona, un grup de pacients amb discapacitats físiques seleccionats pel servei de rehabilitació del centre, es van estrenar recentment com a submarinistes a la platja de l’Arrabassada de Tarragona, en una activitat impulsada pel mateix centre en col·laboració amb l’Institut Guttman i la Societat d’Exploracions Submarines (SES).

Durant una setmana 8 alumnes van realitzar immersions d’entrenament a la piscina del Club Nàutic de Tarragona, guiats per instructors especialitzats en submarinisme i busseig esportiu, com a preparació pel posterior “bateig” a la platja.

banner-electium_300x250_v2

L’impulsor principal d’aquesta activitat ha estat el cap del servei de cirurgia maxil·lofacial del Joan XXIII i bussejador des de l’any 1987, Javier Rodríguez. El doctor Rodríguez ha explicat que “l’objectiu és que els pacients vegin que el seu grau de limitació és menor a l’aigua”. A més, Rodríguez ha reconegut que “aquesta activitat permet que els pacients es puguin desenvolupar física i emocionalment, els hi serveix d’estímul per fer exercici i els ajuda a evitar caure en depressió”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*