Neix a Vic i comença a treballar la Taula de Salut Mental i Addicions d’Osona

S’organitzen grups de treball atenent al cicle vital de les persones

Comparteix Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
neix taula salut mental osona
Vic va acollir la presentació de la Taula de Salut Mental d’Osona // Foto: Salut Mental Catalunya

Tot just fa una setmana es va presentar a Vic la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona, que treballarà per concretar objectius, accions i avaluació junt amb les organitzacions implicades a nivell comarcal. La Taula tindrà un pla anual de treball i s’organitzarà per grups de treball, per assolir els objectius, marcar les prioritats i avaluar els resultats.

Els grups de treball s’organitzaran atenent al cicle vital de vida de les persones: major de 75 anys; 55-75 anys; 30-55 anys; 18-30 anys; 0-18 anys.

Les línies de treball pel 2018 prioritzaran la creació d’un mapa de recursos en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona, així com la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental, en temes com els ingressos involuntaris o les contencions mecàniques.

La Taula també participarà en la Taula d’infància, adolescència i família (TIAF) d’Osona, per treballar la millora en la prevenció i promoció de la salut mental en la població de menys de 18 anys. Una altre línia de treball pel 2018 serà la sensibilització i informació, on es treballarà estretament amb els mitjans de comunicació.

La Taula d’Osona s’integra en la xarxa de la comarca, en el marc de l’Espai Osona, Benestar, Salut i Educació. Els membres de la taula: Consell Comarcal d’Osona; Ajuntament de Vic; Ajuntament de Manlleu; Mancomunitat la Plana; Consorci Hospitalari de Vic; SAP Osona; CAT Salut; Osonament; Agencia Salut pública; EAP VIC; EBA Centelles; Sant Tomàs; AFMO Vic (Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona); CESS; Caminem Junts.

Les Taules de Salut Mental són un espai de reflexió dins de la Federació Catalana de la Salut Mental, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integrada de la salut mental buscant la implicació de tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental en el territori.

Comparteix Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Deixa un comentari