Neix a Vic i comença a treballar la Taula de Salut Mental i Addicions d’Osona

S’organitzen grups de treball atenent al cicle vital de les persones

neix taula salut mental osona
Vic va acollir la presentació de la Taula de Salut Mental d’Osona // Foto: Salut Mental Catalunya

Tot just fa una setmana es va presentar a Vic la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona, que treballarà per concretar objectius, accions i avaluació junt amb les organitzacions implicades a nivell comarcal. La Taula tindrà un pla anual de treball i s’organitzarà per grups de treball, per assolir els objectius, marcar les prioritats i avaluar els resultats.

Els grups de treball s’organitzaran atenent al cicle vital de vida de les persones: major de 75 anys; 55-75 anys; 30-55 anys; 18-30 anys; 0-18 anys.

Les línies de treball pel 2018 prioritzaran la creació d’un mapa de recursos en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona, així com la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental, en temes com els ingressos involuntaris o les contencions mecàniques.

La Taula també participarà en la Taula d’infància, adolescència i família (TIAF) d’Osona, per treballar la millora en la prevenció i promoció de la salut mental en la població de menys de 18 anys. Una altre línia de treball pel 2018 serà la sensibilització i informació, on es treballarà estretament amb els mitjans de comunicació.

La Taula d’Osona s’integra en la xarxa de la comarca, en el marc de l’Espai Osona, Benestar, Salut i Educació. Els membres de la taula: Consell Comarcal d’Osona; Ajuntament de Vic; Ajuntament de Manlleu; Mancomunitat la Plana; Consorci Hospitalari de Vic; SAP Osona; CAT Salut; Osonament; Agencia Salut pública; EAP VIC; EBA Centelles; Sant Tomàs; AFMO Vic (Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona); CESS; Caminem Junts.

Les Taules de Salut Mental són un espai de reflexió dins de la Federació Catalana de la Salut Mental, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integrada de la salut mental buscant la implicació de tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental en el territori.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*