El Museu de Terrassa instal·la una maqueta tàctil de la Seu d’Egara i un plafó explicatiu

Amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

Comparteix Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
maqueta tàctil seu egara museu terrassa
Imatge de la maqueta tàctil // Foto: Ajuntament de Terrassa

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i dins de la campanya de la Mirada Tàctil, el Museu de Terrassa va instal·lar una maqueta tàctil de la Seu d’Ègara i un plafó explicatiu. Aquesta iniciativa compta amb el  suport de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa.

Reprodueix a escala les Esglésies de Sant Pere. El projecte s’ha realitzat a partir de plànols, fotografies i gravacions del conjunt. L’execució de la maqueta, realitzada en ferro tipus patinable o corten, és obra del taller de l’empresa La Forja del Vallès.

En un futur està previst incorporar un codi QR per descarregar uns vídeos explicatius amb interpretació de llengües de signes catalana i subtítols amb explicacions del conjunt i descripcions de la maqueta del conjunt.

L’any 2017 la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat de Terrassa va decidir centrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre) per reivindicar el dret de tothom a la cultura.

Comparteix Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Deixa un comentari