“Mig adormits”, un llibre sobre una història de superació personal mitjançant l’esport

Està inspirat en l’esportista d’esports de muntanya Pol Makuri

presentació llibre mig adormits
Presentació del llibre “Mig adormits” // Foto: Imatge cedida Jordi Estruch

Dilluns passat es va presentar al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona el conte infantil “Mig adormits”, escrit per Oriol Solà, que relata una història de superació personal inspirada en Pol Makuri, un actiu esportista d’esports de muntanya malgrat tenir paralitzada una part del cos.

D’una manera amena i divertida, l’obra explica les vivències del Pol per ensenyar als més petits les conseqüències d’una hemiparèsia -una paràlisi parcial que castiga la part dreta o esquerra de les dues extremitats i que en dificulta el moviment- en un nen de vuit anys, a banda de promoure valors com “l’esforç i la lluita constant contra els entrebancs”, afirmava Oriol Solà. “En Pol lluita per convertir les dificultats en oportunitats”, va afegir.   

“Visc la discapacitat com un repte i ho vull compartir amb la gent”, explicava en l’acte Makuri, que participa habitualment en competicions internacionals d’esquí de fons adaptat i que aspira a classificar-se pels Jocs Paralímpics d’Hivern de Pyeongchang (Corea del Sud), que tindran lloc el 2018. A banda d’aquest objectiu, i partint de la seva experiència, al protagonista del llibre li agradaria ajudar altres esportistes amb discapacitat en el seu camí en l’esport.

A la presentació d’aquest llibre va assistir el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que va agrair les lliçons que “ens ensenya en Pol” en el conte. “El que per a nosaltres són grans problemes, en realitat no ho són tant”, va dir, a la vegada que apel·lava a “educar els més joves explicant casos com el seu”.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*