L’ONCE i l’IDIBELL colaboren en estudis genètics per a prevenir la distròfia de retina

Les distròfies de retina afecten a 15.000 persones a Espanya

equip investigacions genètics distròfia retina
El doctor Cerón (centre) i el seu equip d’investigadors // Foto: ONCE Catalunya

L’ONCE col·labora en el projecte sobre distròfia de retina coordinat per l’investigador Julián Cerón Madrigal, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que té com a títol “Cap a la medicina personalitzada en un subtipus de retinosi pigmentària autosòmica dominant: mutacions en SNRPN200”.

Les distròfies hereditàries de la retina són desordres amb gran heterogeneïtat clínica i genètica per als que no hi ha cura avui en dia i que afecten 15.000 persones a Espanya. Fins a la data s’han descrit fins a 150 gens causants de distròfia de retina, el que il·lustra la dificultat en abordar aquests desordres. El repte és dissenyar tractaments per frenar la degeneració retiniana i restaurar la funció visual aprofundint en el coneixement dels processos moleculars i cel·lulars alterats per les mutacions en els diferents gens.

Aquest és un exemple més de la missió social que compleix l’ONCE a través de diverses accions que afavoreixen l’autonomia personal, la plena inclusió social i la defensa dels drets dels seus afiliats, sense oblidar la igualtat d’oportunitats, com a ciutadans de ple dret que són.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*