L’ONCE Catalunya ret homenatge als seus voluntaris i els hi dedica un cupó

El 5 de desembre coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat

cupó once voluntaris homenatge
Cupó del dimarts 5 de desembre amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat // Foto: ONCE

Cinc milions i mig de cupons de l’ONCE del dimarts 5 de novembre retran homenatge als voluntaris, en el Dia Internacional del Voluntariat, donant suport d’aquesta manera a la labor dels que regalen part del seu temps als altres, com les persones cegues o amb discapacitat visual greu. L’ONCE compta amb 2.352 voluntaris que, el 2017, han atès 9.536 afiliats de l’Organització. Concretament a Catalunya compta amb 361 voluntaris i voluntàries, que durant els primers onze mesos d’enguany ja han fet 6.292 serveis.

L’ONCE compta amb diversos programes de voluntariat, un servei que promou per reforçar els seus objectius d’aconseguir l’autonomia personal i integració social de les persones amb discapacitat visual. Aquests programes són:

– Programa d’Acompanyament, per atendre els afiliats que no posseeixen un grau d’autonomia personal suficient i que no disposen en el seu entorn de persones que els puguin acompanyar en els seus desplaçaments.

– Programa d’Accés a la informació, dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa plasmada en documents. Se’ls ajuda en la formalització d’impresos, documents, fulls de comanda, etc.

– Programa Esportiu, que facilita la pràctica esportiva en esports de base, ja siguin organitzats per l’ONCE o per altres entitats.

– Programa Cultural-recreatiu, que permet fer més accessible la cultura i l’oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals-recreatives tant organitzades per l’ONCE com externes.

– Programa d’Experiència professional, amb la finalitat divulgar experiències laborals, que puguin servir de referència als afiliats demandants d’ocupació o que vagin a iniciar la seva marxa professional per compte propi.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*