Lleida celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia amb una jornada sobre la malaltia

L’alcalde, Àngel Ros, destaca el paper d’entitats com FibroLleida

jornada fibromialgia lleida
La jornada ha reunit a unes 200 persones // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida Àngel Ros, ha presidit aquest matí la inauguració de la VII Jornada sobre Fibromiàlgia, Síndrome de la Fatiga Crònica i Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida el Dia Mundial d’aquestes malalties, que es celebra cada 12 de maig arreu del territori.

El paer en cap ha destacat que “som un país amb un gran teixit associatiu, que s’organitza i s’agrupa en moments de dificultat per aconseguir fer progressos”. “Aquestes malalties s’han treballat poc i per aquest motiu la recerca pot donar grans resultats”, ha subratllat Ros, qui també ha remarcat la feina de socialització i difusió que entitats com FibroLleida realitzen d’aquestes malalties.

L’esdeveniment, que reuneix durant el dia d’avui unes 200 persones a l’Auditori Municipal Enric Granados, servirà perquè diversos professionals exposin les novetats en el diagnòstic i tractament d’aquestes malalties. Es calcula que entre 6.000 i 7.00 persones estan afectades per fibromiàlgia a la província de Lleida.

Ros ha estat acompanyat en aquest acte de la nova presidenta de FibroLleida, Lucia Balagué, el Cap de la Unitat de Fibromiàlgia del Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, Lluís Rosselló, el director dels SSTT de Sanitat, Jordi Cortada, i el diputat provincial, Paco Cerdà.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*