Les persones amb discapacitat segueixen tenint dificultats per realitzar activitats de la vida quotidiana

Segons l’Enquesta Nacional de Salut 2017

tmb autonomia personals mobiltiat transports públics
Un home amb cadira de rodes sortint d’un transport públic // Foto: TMB

Els resultats de l’Enquesta Nacional de Salut (ENS) 2017 del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, han deixat una dada realment preocupant, ja que una de cada quatre persones ha tingut dificultats en els darrers sis mesos per realitzar activitats a la seva vida quotidiana. Recordem que ara fa mig any va finalitzar el termini marcat per la Llei perquè tots els productes, entorns, béns i serveis fossin accessibles.

L’enquesta mostra que aquestes dificultats afecten a totes les edats, ja que el 15% de les persones entre 25 i 34 anys van afirmar “haver estat limitats o greument limitats” en aquest període de temps. Aquestes limitacions es veuen agreujades en funció dels ingressos mensuals nets a les llars, passant del 32,45% en persones que viuen en llars que percebeixen menys de 1.050 euros, fins l’11,56% en aquelles que percebeixen més de 3.600 euros.

banner-electium_300x250_v2

Finalment, l’estudi recull també les dificultats en la mobilitat que presenta la població espanyola, ja que el 8,59% va senyalar tenir “alguna dificultat”, el 4,88% “molta dificultat” i el 2,55% va declarar directament que “no pot fer-ho”. D’altra banda, l’enquesta mostra que les dones van presentar més dificultats relacionades amb la mobilitat que els homes (19,61% davant el 12,22%).

En relació a totes aquestes xifres, el president de la Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica (COCEMFE), Anxo Queiruga ha destacat “la importància de què es garanteixi l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones, amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat d’oportunitats del 25% de la població que tenim dificultats en les activitats de la vida diària i que, d’aquesta manera podem exercir drets bàsics com fa la resta de la ciutadania”.Queiruga ha afegit que “aquesta vulneració dels drets i llibertats de les persones amb discapacitat i la seva igualtat d’oportunitats requereix una intervenció urgent per part de l’Administració”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*