Les persones amb discapacitat segueixen tenint dificultats per realitzar activitats de la vida quotidiana

Segons l’Enquesta Nacional de Salut 2017

LaNitMesIn_banner_728x90
tmb autonomia personals mobiltiat transports públics
Un home amb cadira de rodes sortint d’un transport públic // Foto: TMB

Els resultats de l’Enquesta Nacional de Salut (ENS) 2017 del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, han deixat una dada realment preocupant, ja que una de cada quatre persones ha tingut dificultats en els darrers sis mesos per realitzar activitats a la seva vida quotidiana. Recordem que ara fa mig any va finalitzar el termini marcat per la Llei perquè tots els productes, entorns, béns i serveis fossin accessibles.

L’enquesta mostra que aquestes dificultats afecten a totes les edats, ja que el 15% de les persones entre 25 i 34 anys van afirmar “haver estat limitats o greument limitats” en aquest període de temps. Aquestes limitacions es veuen agreujades en funció dels ingressos mensuals nets a les llars, passant del 32,45% en persones que viuen en llars que percebeixen menys de 1.050 euros, fins l’11,56% en aquelles que percebeixen més de 3.600 euros.

Finalment, l’estudi recull també les dificultats en la mobilitat que presenta la població espanyola, ja que el 8,59% va senyalar tenir “alguna dificultat”, el 4,88% “molta dificultat” i el 2,55% va declarar directament que “no pot fer-ho”. D’altra banda, l’enquesta mostra que les dones van presentar més dificultats relacionades amb la mobilitat que els homes (19,61% davant el 12,22%).

En relació a totes aquestes xifres, el president de la Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica (COCEMFE), Anxo Queiruga ha destacat “la importància de què es garanteixi l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones, amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat d’oportunitats del 25% de la població que tenim dificultats en les activitats de la vida diària i que, d’aquesta manera podem exercir drets bàsics com fa la resta de la ciutadania”.Queiruga ha afegit que “aquesta vulneració dels drets i llibertats de les persones amb discapacitat i la seva igualtat d’oportunitats requereix una intervenció urgent per part de l’Administració”.

banner-electium_300x250_v2

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*