Les malalties infeccioses centraran l’edició 2017 de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

A Catalunya causa la mort de més de 3.500 persones a l'any

la marató tv3 2017 malalties infeccioses
L’edició de 2017 es centrarà en les malalties infeccioses // Foto: CCMA

La 26a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que se celebrarà el proper diumenge 17 de desembre de 2017 ja té un objectiu. Combatre les malalties infeccioses, que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

Es preveu que en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l’any 2050, nombre que supera les morts per càncer. A Catalunya, se’n detecten uns 20.000 casos cada any, i causa la mort de més de 3.500 persones, unes deu al dia.

Les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l’aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l’immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus –l’hepatitis i la sida són les més greus– i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.

La Marató també tractarà tot un conjunt de malalties infeccioses i complicacions derivades d’una infecció o del seu tractament que, per la seva incidència i creixement, s’han convertit en àrees prioritàries de l’assistència i la recerca a Catalunya. Aquí s’hi inclouen malalties com la sèpsia, la creixent rellevància de la resistència als antibiòtics en molts bacteris causants de processos infecciosos comuns, les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària i les pròtesis, la vulnerabilitat dels pacients amb un sistema immunitari deprimit, les malalties emergents o les del viatger.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

La temàtica de La Marató 2017 ha estat aprovada pel Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica, que de forma bianual fa una crida a les associacions mèdiques, de pacients i de familiars de pacients perquè proposin malalties per ser tractades en el programa.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*