Les entitats socials de la discapacitat denuncien una situació límit d’asfíxia econòmica

Provocades pel retard en el cobrament de subvencions de les Administracions

Comparteix Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
asfíxia econòmica entitats socials
La paràlisi político-administrativa pot afectar a programes d’inserció laboral // Foto: ADFO

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, ha apel·lat avui a la responsabilitat i el compromís de la Generalitat de Catalunya i de l’Administració General de l’Estat per resoldre de manera immediata l’asfixia econòmica que estan patint les entitats socials de l’àmbit de la discapacitat pel retard en el pagament, convocatòria i resolució de subvencions.

COCARMI posa com a exemple de les conseqüències de l’actual paràlisi político-administrativa la situació límit de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), que s’ha vist obligada a anunciar l’inici de l’aturada dels seus serveis per part dels seus treballadors durant dues setmanes, un fet que afectarà al 40% dels serveis d’intermediació laboral, atenció social, formació i servei d’intèrpret de llengua de signes en els àmbits sanitari, judicial, serveis socials i educatius.

D’altra banda, el COCARMI també ha denunciat que encara no ha estat publicada la convocatòria de subvencions per la realització dels Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS), que té una dotació de 8.400.000 euros. Si no es publiquen les bases i la convocatòria aquesta mateixa setmana, es posarà en perill l’accés, presència i permanència al mercat de treball en condicions dignes i de qualitat de les persones amb discapacitat. Segons dades de 2016, més de 40 entitats i un mínim de 1.679 persones van beneficiar-se d’aquest tipus de servei.

Tot plegat ha creat una situació que “per un col·lectiu com el nostre, que pateix una situació de vulnerabilitat històrica i sistèmica, estem arribant a situacions tan límit que ens recorden els pitjors anys de crisi econòmica que hem patit recentment”, afirma  , president de COCARMI.

Comparteix Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Deixa un comentari