L’Ajuntament actuarà com a acusació popular contra l’agressor de la noia amb Síndrome de Down al metro

El consistori col·labora amb els Mossos per identificar l'autor

ajuntament barcelona acusació popular agressió síndrome down
Laia Ortiz i Jaume Asens a la roda de premsa que han donat avui // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui que, en cas que hi hagi proves suficients per iniciar un procés penal, es personarà com a acusació popular contra l’agressor de la noia de 23 anys amb síndrome de Down que va patir aquesta setmana una agressió al metro de Barcelona.

Gerardo Pisarello, en qualitat d’alcalde accidental, ha fet arribar a la família de la noia el suport de l’Ajuntament i la voluntat que l’agressió no quedi impune, ja que es considera una amenaça al model de convivència de la ciutat. “Serem implacables actuant contra agressions a les persones més vulnerables”, ha sentenciat.

En la mateixa línia s’ha manifestat el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, que ha afegit que aquest “és un pas necessari per visibilitzar la situació i per fer justícia”.

Per la seva part la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha recordat que les dones es troben en una situació de risc més gran, ja que la meitat han estat agredides sexualment. “És moment d’alçar la veu. No en volem deixar passar ni una”, ha reivindicat. També ha insistit en la importància de denunciar les agressions, per poder millorar la resposta contra aquests actes discriminatoris. “Davant d’una conducta que atempti contra la dignitat de les persones per raó de la seva discapacitat, no s’ha de dubtar: cal denunciar”, ha manifestat Ortiz.

El consistori s’ha posat a disposició dels Mossos d’Esquadra per col·laborar en la identificació de l’autor de l’agressió a través de les càmeres de Transports Metropolitans de Barcelona.

Les entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional fa anys que alerten d’expressions d’intolerància cap al col·lectiu. Segons un estudi elaborat per la fundació Dincat, la Fundació Vicki Bernadet i la Universitat de Barcelona i publicat l’octubre del 2016, nou de cada deu persones amb discapacitat intel·lectual han patit algun tipus d’abús al llarg de la seva vida.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*