La Fundació MIquel Valls convida a tothom a fer un Gest amb motiu del Dia Mundial de l’ELA

L’entitat també ha demanat als ajuntaments de Catalunya a il·luminar un edifici de verd

cartell campanya fes gest ela fundació miquel valls
Cartell de la campanya Fes un Gest per l’ELA 2018 // Foto: Fundació Miquel Valls

Amb motiu del Dia Mundial de l’ELA que se celebra el 21 de juny, la Fundació Miquel Valls ha promogut per tercer any consecutiu la campanya #FesUnGestperEla perquè tothom s’hi sumi pujant una fotografia fent el Gest (posar la mà dreta en forma de “L” amb els dits índex i polze) a les xarxes socials per així donar a conèixer L’Esclerosi Lateral Amiotròfica i els projectes que es desenvolupen des de l’entitat. Tot sota els hashtags #fesungestperlela #fundaciomiquelvalls, #diamundialela i #ela

També i com en anys anteriors, l’entitat ha demanat a tots els ajuntaments de Catalunya que al vespre il·luminin de verd la façana d’un edifici significatiu del municipi. Barcelona, Tarragona, Figueres, Terrassa, Calella o Sant Cugat son alguns dels molts pobles i ciutats que ja han comunicat que es sumaran a la campanya.

A partir del dia 21 des de la Fundació es farà difusió a la web i xarxes socials de totes les fotografies enviades, i de les colles castelleres i dels pobles i ciutats que s’han volgut sumar a aquesta iniciativa solidaria.

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa molt greu i actualment no té cura. Afecta les neurones motores, implicant problemes molt greus a nivell de mobilitat, capacitat de parla, capacitat de deglució i respiració. Generalment avança ràpidament, provocant un total grau de dependència. Afecta principalment a persones entre 40 i 70 anys però pot afectar persones de totes les edats (la Fundació Miquel Valls ha atès a persones a partir dels 25 anys). En general, l’esperança de vida de les persones afectades d’ELA és de 2 i 5 anys després del diagnòstic, tot i que en alguns és més elevada. S’estima que unes 400 persones viuen afectades d’ELA a Catalunya, 4000 a l’estat espanyol i 400.000 a nivell mundial. A falta d’un tractament curatiu, l’atenció integral per un equip multidisciplinari especialitzat com el que donen els professionals de la Fundació Miquel Valls és la millor eina que es té a l’abast per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i les seves famílies.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*