Jornada de Conferències sobre el Lupus per donar a conèixer els darrers avenços sobre la malaltia

Servirà per compartir coneixement i experiències dels afectats

Programa Jornada Lupus avenços
Cartell de la jornada de conferències sobre el Lupus // COCEMFE Catalunya

​L’Associació Catalana de Lupus celebra aquest dissabte dia 11 la seva “XII Jornada de Conferències sobre el Lupus” amb l’objectiu de divulgar en què consisteix aquesta malaltia i donar a conèixer els últims avanços científics entorn de la mateixa.

Les jornades, tal com explica Pilar Lucas Plaza, presidenta de l’entitat, “pretenen sobretot saber en quin punt estem en la recerca del lupus i els seus avanços i també ampliar tot el que sabem sobre el diagnòstic i tractament”. També es vol ajudar a les persones afectades per Lupus a conèixer la malaltia i a aprendre a conviure amb elles per millorar la seva qualitat de vida.

La jornada, que se celebrarà en la Sala Laboratoris Novartis (Gran Via de les Corts Catalanes,764), , començarà a les 10.00 hores amb la inauguració a càrrec de Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Catalunya, Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoinmunes de l’Hospital Clínic de Barcelona i Pilar Lucas Plaza, presidenta de l’Associació Catalana de Lupus.

Posteriorment se celebrarà la primera taula rodona ‘Quan el Lupus afecta el pulmó i el cor”, moderada pel doctor Cervera i amb la participació de Tarek Salman, adjunt del Servei de Reumatología de l’Hospital del Mar que parlarà sobre “Afectació pleuro-pulmonar en el Lupus” i la doctora Olga Araujo, adjunta del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, que abordarà el tema “Lupus i problemes cardiovasculars”.

El programa seguirà amb una xerrada en la qual sota el títol “Advocat tinc una pregunta per a vostè”, advocats experts de la Campmany Advocats, respondran als dubtes i qüestions dels assistents.

Per acabar serà la doctora Araujo l’encarregada de moderar la segona taula rodona titulada “A la recerca de la qualitat de Vida”, en la qual participaran el doctor Cervera, que tractarà el tema “Fatiga i qualitat de Vida en el Lupus” i el doctor Gerard Espinosa, del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic de Barcelona, que tractarà la qüestió “Em prenc les meves pastilles?”.

Una mostra de l’expectació que ha generat aquesta jornada organitzada per l’Associació Catalana de Lupus, és que ja està complet el seu aforament.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*