Informe sobre la influència perjudicial d’internet en els pacients d’anorèxia i bulímia

El 60% busquen com a primera cerca  a la xarxa continguts “no saludables”

A Catalunya 28.000 adolescents pateixen TCA

presentació informe anorèxia
Presentació als mitjans del informe al Palau Robert // Foto: Imatge cedida per gencat

Segons l’informe presentat per l’Agència Catalana de Consum (ACC) sota el títol “Transtorns alimentaris i hàbits de cerca a internet: resultat d’una enquesta de població clínica”, elaborat per un equip de metges i psicòlegs de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Transtorns de la Conducta Alimentària, el 60% dels pacients d’anorèxia i bulímia busquen en la seva primera cerca a internet continguts “no saludables”.

A la vegada l’estudi detalla que aquestes primeres cerques de contingut “no saludable” es desglossen de la següent manera: 31,6% (com aprimar-se ràpid); 11,6% (dietes extremes per baixar pes10,8% blogs i fòrums pro-ana i pro -mia i un 5,2% com vomitar. L’informe assenyala que el 71,3% dels malalts considera que els continguts que busquen a internet influencien negativament en el seu transtorn.

Els resultats complerts es donaran a conèixer el dimecres 10 de febrer, en el marc del Simposi “Anorèxia i Internet”, organitzat per la Taula de Diàleg per a la Prevenció de Trastorns de la Conducta Alimentària, on professionals de diferents àmbits analitzaran l’impacte que tenen les xarxes i internet en aquest tipus de malalties i les propostes d’actuació per prevenir aquestes influències perjudicials, que actualment no estan recollides en la legislació estatal.

L’estudi va ser presentat pel director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, la presidenta de la Taula de Diàleg, Marta Voltas, un dels coordinadors de l’estudi, el doctor Eduard Serrano (coordinador de la Unitat de TCA de l’Hospital Sant Joan de Déu), i la psicòloga Reyes Raspall, del Servei Especialitzat de Tractament de Conductes Alimentàries (SETCA).

Actualment, els trastorns de la conducta alimentària constitueixen la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent de les societats desenvolupades i occidentalitzades. Afecten al voltant del 5% de les noies i un 11% presenten símptomes d’alt risc de patir-los. Entre la població adulta els especialistes alerten que hi ha clars indicis que pot estar augmentant la incidència. A Catalunya 28.000 adolescents i joves pateixen un Transtorn de Conducta Alimentària (TCA). La mortalitat en els casos de l’anorèxia està al voltant del 10%.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*