Dimecres, 17 abril 2024
spot_img
IniciDESTACADESEl Govern i les entitats signen el III Pla de Suport al...

El Govern i les entitats signen el III Pla de Suport al Tercer Sector Social

pla suport tercer sector social
Neus Munté, Carles Puigdemont i Oriol Illa en l’acte de signatura // Foto: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va encapçalar el passat dilluns 25 de juliol  l’acte de signatura del Tercer Pla de Suport al Tercer Sector Social, un pla que significa “l’aliança amb els prestadors de serveis socials per aconseguir un objectiu comú que ens porti a bastir una societat i un país on no només valgui la pena viure, sinó que tots plegats puguem considerar que s’hi viu d’una manera decent”. “Un país sense exclusions, en què els més vulnerables tenen la possibilitat de ser atesos amb dignitat i decència”, va afegir.

L’objectiu del III Pla de Suport al Tercer Sector Social és la creació d’un marc estable i fluid d’interlocució per contribuir a la millora i enfortiment de les entitats i a l’impuls de mesures d’interès públic per al tercer sector social. Així doncs, el nou Pla, que  el Govern ha elaborat conjuntament amb la taula del Tercer Sector Social,  inclou 32 mesures que s’estructuren al voltant de sis eixos d’actuació: Avaluació i transparència del sector; participació de les entitats; estabilitat econòmica del tercer sector social; model de col·laboració público-social; innovació i professionalització del sector; i reconeixement ciutadà i empresarial.

Amb aquest nou acord, que vol “mantenir l’alt nivell de relació periòdica entre les entitats i el Govern”, s’incorporarà el president de la Generalitat a la cimera anual que fan les entitats, representades pels presidents de les 35 federacions d’entitats membres de la Taula del Tercer Sector, que representen més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.

En l’acte també hi va participar el president de la Taula del Tercer Sector Social, Oriol Illa, que va ressaltar que el pacte “ha de fer més fortes les entitats socials per seguir atenent qui més ho necessita”. I va afegir que “necessitem ser forts per fer front a una sortida de la crisi que està sent complicada i amb moltes necessitats socials que cal atendre per evitar la cronificació de més persones en una situació de pobresa a Catalunya”. “La signatura d’aquest pla ens permet seguir enfortint el Tercer Sector Social i ens fa ser més corresponsables de la producció de polítiques socials”.

La Taula d’entitats del Tercer Sector representa el conjunt de les entitats socials catalanes. Agrupa 35 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals representen i aglutinen més de 3.000 entitats socials no lucratives.

Segons el Baròmetre 2016 del Tercer Sector Social:

– L’any 2015 el sector comptava amb 559.000 socis, 563.000 donants, 348.000 voluntaris i 85.000 treballadors. I en conjunt va atendre 1.500.000 persones.

– Gairebé 8 de cada 10 euros de la despesa de les entitats socials està destinada a l’atenció a les persones, els serveis i les activitats.

– Gairebé 9 de cada 10 euros de finançament públic provenen d’administracions catalanes, especialment per part de la Generalitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content