Ferran Adrià dona lliçons gastronòmiques a afiliats de l’ONCE que visiten la mostra ‘La cuina de Picasso’

La visita s’ha fet aquest matí al Museu Picasso de Barcelona

FERRAN ADRIÀ ONCE MUSEU PICASSO afiliats once lliçons gastronòmiques
Ferran Adrià donant explicacions als afiliats que han visitat la mostra // Foto: ONCE Catalunya

Un grup d’afiliats de l’ONCE han rebut aquest matí cinc lliçons gastronòmiques del genial cuiner Ferran Adrià, a la visita que han fet a l’exposició La cuina de Picasso del Museu Picasso de Barcelona.

Cadascuna d’aquestes lliçons estaven relacionades amb un quadre de la mostra, començant per l’obra Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem, que estava al restaurant Quatre Gats, on Picasso es reunia amb amics i artistes, i ha continuant després per Cap de dona, Figura, Cafè a Royan i Nen amb llagosta.

Adrià ha parlat de cuina i de sentits, tot explicant les milions de combinacions que ofereixen el productes i les tècniques. Al grup de persones cegues i amb discapacitat visual els ha animat, per exemple, a menjar-se un tomàquet olorant-se les mans després de tocar les branques de la tomaquera. “És una experiència única i formidable” ha destacat.

El passat 18 de juny d’enguany un grup de persones cegues ja va viure una altra experiència sensorial al mateix museu: La cuina de Picasso des de l’olfacte, amb el creador de perfums François Chartier, que va crear 10 aromes específics inspirats en obres del pintor. Amb aquella visita tant especial es va proposar conèixer Picasso des d’altres sentits i fer realitat la seva frase: “Quan jo pinto un porro, vull que senti l’olor de porro”.

L’exposició La cuina de Picasso, que es pot veure fins el proper 30 de setembre, forma part de Picasso Mediterrani, una iniciativa del Musée National Picasso-Paris, un recorregut per l’obra de l’artista i els llocs que el van inspirar ofereix una experiència cultural sense precedents que pretén reforçar els vincles entre totes les ribes del mediterrani.

Deixa un comentari