Exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda” amb visites guiades accessibles

El Museu del Disseny organitza visites per a grups amb diversitat funcional

exposició fotogràfica accessible
Inauguració de l’exposició fotogràfica a Barcelona // Foto: Imatge cedida per Museu del Disseny

Fins el proper 30 d’abril el Museu del Disseny de Barcelona organitza visites concertades per a grups de persones amb diversitat funcional auditiva o visual per l’exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”.

Aquesta exposició fa una aposta per la participació, la diversitat i la igualtat d’oportunitats oferint mesures d’accessibilitat per a persones amb discapacitat funcional visual o auditiva, posant a disposició de tots els públics recursos per poder gaudir de la mostra. També s’ha previst oferir serveis d’interpretació en llengua de signes o de suport a la comunicació oral a les activitats i a l’entorn de l’exposició.

D’aquesta manera cadascun dels set àmbits en que es divideix la mostra -seguint un ordre cronològic i temàtic- inclou la reproducció d’una imatge per a la seva exploració tàctil, acompanyada d’una audiodescripció. Tanmateix els texts de sala es troben en macro caràcters i escriptura Braille a la part frontal del moble on es troben les imatges tàctils.

Per altra banda, els visitants tenen a la seva disposició un plànol en relleu per orientar-se per l’espai expositiu, un text en Braille i macro caràcters d’introducció a l’exposició i un text amb consells pràctics per a la correcta utilització dels recursos accessibles. Aquests elements cal demanar-los al taulell d’informació i atenció al públic.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Pel que fa referència a l’entorn de l’exposició, a l’entrada de l’edifici hi ha encaminaments que faciliten la localització dels taulells d’informació i d’atenció al públic i un encaminament perpendicular al taulell d’informació i atenció al públic guia cap a la maqueta tàctil que reprodueix l’edifici i el seu entorn.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*