Els malalts de Chron i Colitis Ulcerosa podran fer servir els lavabos d’ús intern del metro

TMB i ‘ACCU Catalunya signen un conveni dins el projecte ‘No puc esperar’

conveni projecte no puc esperar lavavos malalts chron metro
Enric Cañas conseller delegat de TMB i Enric Bosch, president de l’ACCU Catalunya // Foto: Pep Herrero (TMB)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) van signar divendres un conveni per estendre el projecte No puc esperar a la xarxa de metro en benefici d’aquests pacients. El conveni el van firmar el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i el president de l’ACCU Catalunya, Enric Bosch Gimeno, i inicialment tindrà vigència fins al 31 de desembre del 2020.

Aquest conveni permetrà a les persones acreditades que pateixen aquestes malalties l’accés als WC d’ús intern en vuit estacions de la xarxa de metro per guanyar autonomia i qualitat de vida. L’acreditació serà mitjançant una targeta que emet l’ACCU Catalunya pero que prèviament lliuren els metges dels hospitals col·laboradors en el projecte.

banner-electium_300x250_v2

L‘acord permetrà a les persones acreditades l’accés als lavabos d’ús intern de vuit estacions de metro de la línia 1 (Espanya, Catalunya i Glòries), la línia 4 (Barceloneta) i la línia 5 (Plaça de Sants, Diagonal, Sagrada Família i La Sagrera). L’agent assignat a l’estació s’ocuparà d’atendre les peticions i acompanyar els pacients a l’interior de les dependències.

Un dels problemes que més angoixen i preocupen aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que la por de no trobar un vàter a temps els limita les sortides fora de casa.

El projecte ‘No puc esperar’ es va posar en marxa de manera conjunta per l’ACCU Catalunya, creada l’any 1992 i que actualment compta amb 850 socis, i la Unitat de Malaltia Infalmatòria Intestinal de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*