El retard en el cobrament de subvencions fa témer per la continuïtat de la FESOCA

El president, Antonio Martínez, reclama el pagament immediat de 500.000 euros

fesoca situació econòmica límit continuïtat
Antonio Martínez, president de la Federació // Foto: FESOCA

El president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Antonio Martínez, ha afirmat avui que farà tot el possible per evitar el tancament de la Federació, que aquests dies està travessant una situació econòmica límit que fa témer per la seva continuïtat.

La Federació hores d’ara no ha rebut la subvenció de 500.000 euros que té assignats segons el conveni amb el Departament de Benestar Social i que ve reclamant des de fa temps per poder donar els serveis d’interpretació en llengua de signes catalana, atenció social, intermediació laboral, formació i difusió informativa de Webvisual que habitualment dona al col·lectiu de les persones sordes de Catalunya..

Aquest fet ha provocat que la Federació ja hagi anunciat que del 13 al 26 de novembre durà a terme una paralització amb una important reducció de serveis a causa del retard en el pagament de les subvencions pendents de la Generalitat de Catalunya.

La situació es veia venir. Segons Martínez “portem des d’abans de l’estiu reclamant aquests diners a Benestar Social per cobrir aquests serveis, però la realitat és que no hem tingut cap resposta afirmativa”. A més, l’actual situació política que viu el país tampoc ajuda a clarificar el problema. Tant el Govern de la Generalitat com l’espanyol no acaben de donar solucions. Argumenten manca de liquiditat, temes burocràtics i altres excuses que no fan sinó agreujar la situació.

El cert és que les 25 persones que actualment hi treballen per la Federació, la gran majoria intèrprets, però també professionals d’atenció social i administratius, fa quatre mesos que no cobren i l’ambient s’ha fet insostenible.

Antonio Martínez explica “que estem fent totes les gestions possibles amb tots els interlocutors possibles per intentar buscar solucions”. De fet, la Federacíó està en contacte amb el CERMI, el COCARMI i la Confederación Estatal de Personas Sordas perquè intercedeixin amb les administracions per solucionar aquest conflicte.

D’altra banda el president de la Federació també ens ha reconegut que “és cert que fins i tot hem rebut ja algunes propostes d’ERO, però la nostra intenció és salvar la situació i continuar garantint tots els serveis que oferim al col·lectiu de les persones sordes a Catalunya”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*